torsdag den 9. februar 2012



Vi fik en lækker lasagne i går med kylling og grøntsager i, som jeg på ovenstående billede nyder som dagens frokost - lækkert med rester! Jeg var stærkt inspireret af denne opskrift, men ændrede en del i den. Så her er, hvordan kæresten og jeg kreerede en lækker kyllingelasagne:

Ingredienser
200 gram løg
2 fed hvidløg 
450 gram hakket kyllingekød
1 squash (cirka 300 gram)
300 gram gulerødder
1 broccolihoved
1 dåse hakkede tomater 
1,5 dl. grøntsagsbouillon
Salt 
2 tsk. Citronpeber
3 tsk. paprika
2 tsk. hvidløgssalt 
Bechamelsovs (jeg havde købt vores, men den kan også laves selv)
1 pose revet ost (gerne en fedtfattig variant, det brugte vi i hvert fald)
Lidt revet parmesanost
Lidt olie (til svitsning af løg og kød)
1 pakke lasagneplader

Fremgangsmåde
Løg og hvidløg pilles. Løgene hakkes (hvidløget pressede vi i sovsen, men ellers hakkes dette også sammen med løgene). Squash rives groft på et rivejern og gulerødderne rives enten eller skæres i tynde skriver. 
Broccolihovedet skæres i mindre buketter - størrelsen afhænger af hvor "groft" man vil have det i lasagnen.
Bouillonterningen opløses i vand som angivet på pakken.

Løgene svitses i lidt olie. Kødet tilsættes og brunes. Hvidløg, squash, gulerødder og broccoli tilsættes. Rør godt rundt.

Hakkede tomater, og 1,5 dl. grøntsagsbouillon tilsættes sammen med krydderierne. Sovsen koges op, og der skrues ned for varmen. Sovsen småsimrer cirka 30 minutter og smages til med salt og peber.

I fadet lægges først et lag kødsovs, og der drysses en smule revet parmesan over. Derefter lægges lasagneplader og igen et lag kødsovs med parmesan. Sådan fortsættes, indtil fadet er fyldt. Slut af med et lag kødsovs og fordel bechamelsovsen over. Drys med revet ost.

Lasagnen bages i en forvarmet ovn ved 180 grader i cirka 40 minutter.

Det blev en rigtig lækker lasagne, som vi helt sikkert skal lave igen. Mums! 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar