mandag den 9. februar 2015

I en skov en hytte lå

Det er mandag formiddag, og trætheden kan virke helt uoverskuelig svær at ryste ud af kroppen. Har I nydt den første weekend i februar? Det har jeg. Fredag havde manden en kammerat på besøg, og de lavede lækker langtidssimret chili con carne til aftensmad med både nachos, ris, guacamole, creme fraiche og en frisk mangosalat til. Mums. Lørdag larmede min alarm allerede klokken syv om morgenen. Jeg skulle nemlig have styr på de sidste ting, så jeg kunne drage af sted til en omgang hyttehygge.

Siden jeg var barn, har jeg været medlem af en spejdergruppe. Lige indtil jeg startede på efterskole (hvilket er over ti år siden!) var jeg ret aktiv og nød de forskellige aktiviteter, møder og weekendture. Jeg kom aldrig rigtig op i gear igen efter mit år på efterskole, og jeg har været meget løst tilknyttet gruppen siden da. Min spejderaktivitet har ligget omkring nulpunktet i en del år efterhånden. I weekenden pakkede jeg dog en bette rygsæk og tog på en lille tur for første gang i mange år.


Hytten på billedet var basen for turen. Den ligger midt i en skov, og der er hverken el eller vand. Så det var lidt af en primitiv weekend, men det er jo en del af charmen. Lørdag gik med at handle ind på vej til hytten, spise frokost og derefter opdele os i hold og gå på geo-catching. Jeg er bestemt ingen ørn til koordinator, GPS eller at finde vej. Alligevel var det en kæmpe succes og helt vildt hyggeligt. Sammen med en anden gik jeg rundt i over en time og fandt tre "skatte", og vi sluttede alle sammen af med at gå ud fælles og finde den afsluttende skat. Aftensmaden var gourmetmad, som hovedsagligt var tilberedt over bål, og resten af aftenen gik med lidt rødvin, øl og brætspil. Søndag gik med morgenmad, at nogle begyndte at vandre hjem mod Odense, mens de resterende fire af os lavede lysestager af træstubbe. Der blev boret og savet en masse, og lysestagerne blev langt mere vellykkede, end jeg havde troet.

En stor del af min weekend gik altså i disse småprimitive omgivelser midt i en fynsk skov. Det var simpelthen så hyggeligt at være på tur. Selvom det var koldt, og jeg ikke ejer det rette udstyr, så kunne jeg nok godt finde på at pakke rygsækken en anden god gang. Jeg er i hvert fald ikke blevet afskrækket fra spejderløjerne.

5 kommentarer:

 1. Det var bare så hyggeligt og jeg er virkelig glad for at du tog med :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg hyggede mig i hvert fald også. Og kan nok lokkes med en anden gang også :-)

   /Line

   Slet
 2. Det lyder bare som den menst perfekte weekend. Jeg gad virkelig godt prøve sådan en omgang geo-catching, men jeg tænker det kræver hjælp fra nogen som har prøvet det før! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var en skøn weekend.

   Hm, både og vil jeg sige. Alt man skal bruge er jo i princippet en gps og så et udprint af den geo-catch, man er på jagt efter. Så taster man koordinatorne fra det udprint ind på gps'en, og så går man efter, hvad den viser :-) Hvis man er to sammen, så kan man godt klare nogle af de nemmeste, vil jeg mene. Det er også hyggeligst at være flere om sådan en aktivitet.

   /Line

   Slet
  2. Det er nemt at komme i gang, Trine. Du kan få en app til Iphone (der jo også har indbygget gps) og prøve med den. Der er en gratis version, der hedder "Geocaching Intro", som du kan prøve at downloade. Så er det bare at se, om der er nogle caches i nærheden af dig og så ud og finde dem :) Iphone er ikke så præcis som en "rigtig" GPS, men kan godt gå an. "Skattene" man leder efter er somregel små filmæsker eller tupperware lignende bøtter.

   Slet