To kyllingefileter fra fryseren blev til en sommerlig omgang aftensmad. Jeg har lidt en tendens til at lave de samme opskrifter om og om igen, for de fungerer jo! Men jeg havde slet ikke lyst til den ellers så lækre ovnbagte citron- og hvidløgsmarinerede kyllingefilet i går. Så med inspiration fra Føtexs madplan freestylede jeg nedenstående caesar-agtige-salat. Den kan klart anbefales, og det var en rigtig god måde at få lavet noget nyt og anderledes ud af to optøede stykker kylling! Vi fik koldhævet baguette til, men det kan nemt udelades.
Det er bestemt ikke sidste gang, jeg laver denne salat. Og både kæresten og jeg mener, den smager mindst lige så godt som den dyre variant på caféerne.
Ingredienser til 2 personer
2 kyllingefileter
2 fed hvidløg
Oregano
Salt og peber
1/2 salathoved (jeg brugte bare iceberg, da vi havde det i køleskabet i forvejen. Normalt er det jo romainesalat, der bruges til caesar salad)
12 små cherrytomater
1/3 agurk
1 avokado
1 håndfuld friskrevet parmesanost
Dressing (jeg købte en, der hedder "Sommer Classic" fra KRAFT, som er med revet ost og sennep i. Man kan sikkert lave sin egen, men denne passer i hvert fald godt til salaten)
Evt. groft brød eller baguette (jeg havde købt koldhævet knap-så-groft-baguette i Føtex til 10 kroner)
Fremgangsmåde
Kyllingefileterne kommes i en plasticpose med 2 pressede fed hvidløg, salt, peber og oregano. Jeg lagde mine i køleskabet i en lille times tid. Derefter steges de ved jævn varme i lidt olie.
Salaten skæres ud i strimler, cherrytomaterne skæres i halve, agurken og avokadoen skæres i mindre stykker.
Parmesanosten rives på et groft rivejern. Man kan også skære den ud i helt tynde skiver, hvis man bedre kan lide det sådan.
Kyllingefileterne skæres i stykker og anrettes sammen med salaten. Drys med parmesanost og kom dressing på. Velbekomme :-)
Og havde slet ikke set det her indlæg - mums det ser godt ud! Elsker en god salat :-)
SvarSlet