Jeg bagte sent i går aftes en omgang, halvdelen med ketchup og den anden halvdel med ketchup og sennep. Så kommer vi nok lidt lettere igennem de sidste fire lektioner, som vi skal terpe i dag.
Opskriften fandt jeg på nettet, da den jeg normalt bruger indeholder yoghurt, og det havde jeg glemt at købe. De blev rigtig bløde og luftige, så jeg vil lige bringe opskriften videre. Jeg freestylede en smule, så I får min udgave, som er til 20 pølsehorn :-)
4 dl. mælk
Ca. 100 gr. smør
2 pakker gær
Ca. 1 kg. hvedemel
Ca. 200 gr. rugmel (eller andet groft)
1 tsk. sukker
1-2 tsk. salt
(Ketchup eller sennep, hvis der skal noget i hornene)
20 kyllingepølser
1 æg
Mælken varmes op, og smør smeltes heri.
Det køler ned til lun temperatur/kroptemperatur og gærren røres ud.
Sukker og salt kommes i.
Mel tilsættes lidt efter lidt og røres ud efterhånden. Angivelsen er lidt på slum, men der skal bare mel i, til det har en luftig konsistens og dejen kan æltes med hænderne, uden det klistrer fast.
Dejen hæver tildækket i fem minutter.
Dejen deles i to lige store stykker, og de rulles hver især ud til en cirkel, der skæres i ti trekanter.
Ketchup og/eller sennep kommes på trekanterne. Ikke ret meget og i et tyndt lag.
En kyllingepølse lægges i den brede ende af trekanten, og så ruller man dejen om pølsen.
Pølsehornene lægges på en bageplade med bagepapir på, og de pensles med æg.
Pølsehornene hæver ti minutter og kommes derefter i ovnen.
Bages 17 minutter ved 200 grader. Der står 20 minutter i den oprindelige opskrift, men jeg tog dem ud før og lod dem stå og køle af. De er blevet lækkert bløde og luftige, og ikke så tørre som mine pølsehorn ellers plejer :-)
Mums de ser gode ud! Gid jeg var i din læsegruppe, mon ikke du bliver populær :-)
SvarSletDu ønsker ikke en fem timers skriftlig eksamen uden hjælpemidler i Medier og Politik, haha. Men der ud over kan jeg godt forstå, du gerne vil være med i læsegruppen, for pølsehornene var virkelig gode og et populært indslag ;-)
SvarSlet