mandag den 8. oktober 2012

Efterårssuppe

Jeg får ikke opdateret bloggen så meget for tiden, men studiet kræver stort set alle mine vågne timer (ud over kæresten, veninderne, familien, huslige pligter og lidt putning under dynen på sofaen, haha).

For en uges tid siden lavede jeg den lækreste græskarsuppe. Så jeg ville da lige dele denne efterårssuppe med jer. Vi fik nybagte grovboller til, men suppen kan også sagtens spises uden tilbehør.


























Hokkaidosuppe:
- 1 hokkaidogræskar
- 2 løg
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk. olie
- Kokosmælk
- Karry
- Salt
- Peber
- 1 Bouillion (grøntsags eller hønse, det er vist en smagssag)
- Creme fraiche

Skræl græskaret (det tog SÅ lang tid, og det var SÅ hårdt. Ved ikke, om det kan gøres på en nem måde!?), fjern kernerne og skær græskaret i mindre tern.
Svits løg og hvidløg i olien.
Tilsæt ca. 400 ml. vand, ca. 100 ml. kokosmælk, græskaret og boullion.
Lad det koge til græskarternene er bløde.
Blend med stavblender og tilsæt vand/kokosmælk, hvis konsistensen er for tyk.
Kog igennem i fem minutter, hæld op i skål og tilsæt creme fraiche. Mums! 

2 kommentarer:

  1. Uhm, græskarsuppe er også en af favoritterne her hjemme. Jeg plejer at bruge en skarp kniv til at skære skrællen af med. Men jeg har også prøvet at skylle græskaret rigtig grundigt, og blot koge det med skræl - har også set Nigella gøre det. Skrællen bliver helt mør, og er nem at blende.
    Mvh. Helle

    SvarSlet
  2. Jeg brugte netop også en skarp kniv, og prøvede også med en almindelige skræller. Men det var godt nok en kamp.

    Læste godt, at man kan koge det med skræl. Men det synes jeg ikke virkede videre appetitligt :-)

    SvarSlet