mandag den 18. marts 2013

Mandagens hottere

Endeligt blev det mandag aften, hvor der stod en omgang hot dogs på menuen. Vi havde begge glædet os til dem i sidste uge, men vi nåede aldrig at få dem lavet. Så jeg har sparet på pointene i løbet af dagen for at kunne indtage to styks, mums! Det hjalp heldigvis på regnskabet, at jeg var til en times Bodypump med en veninde.























Jeg bagte selv brødene, og det var et hit. Så det kan anbefales til alle hot-dog-sultne læsere. I mine to varme hunde var der ristet pølse, ketchup, remoulade, sennep, ristede løg og syltede agurker. Jeg googlede mig til en opskrift på brødene og ændrede en smule på den. Min endte med at være sådan her:

Ca. 10 brød

1,5 dl. mælk
1,25 dl. vand
25 gr. gær
1 spsk. olie (smagsneutral)
1 spsk. sukker
1 spsk. salt
Ca. 300 gr. hvedemel
Ca. 200 gr. grahamsmel

Mælken lunes i en gryde og gæren røres ud deri. De resterende ingredienser tilsættes - mel lidt efter lidt.
Dejen æltes og skal hæve i skålen i 10 minutter med et viskestykke over.
Dejen rulles ud til en flad og bred "pølse", og den hæver igen 10 minutter under et viskestykke. Derefter skæres den i passende stykker, som formes til hot dog brød.
Brødene lægges på en bageplade med bagepapir på og skal under visestykke hæve til dobbelt størrelse (ca. 20 minutter).
Brødene bages ca. 10 minutter ved 225 grader, og tages ud, når de er gyldne og har en lidt sprød skorpe.

3 kommentarer:

  1. Årh! Mums, elsker hotdogs - brødene ser super gode ud :)

    SvarSlet
  2. Wauw, de ser virkelig lækre ud! Det må prøves :D

    SvarSlet
  3. Det smagte virkelig også godt. Og jeg kan godt lide, at brødet har lidt "bid", da jeg brugte grahamsmel frem for kun hvedemel. Opskriften fungerede i hvert fald ret godt :-)

    SvarSlet