torsdag den 10. april 2014

Nem og sund frokost

Jeg har lige slugt den sidste bid af dagens frokost. Kender I det, når man spiser ret langsomt, fordi man gerne vil have portionen, og den lækre smag, til at vare længere? Præcis sådan en omgang frokost har jeg fortæret i dag. Og så tænkte jeg, at det var en idé at dele "opskriften" med jer. Vil ikke en gang kalde det en ægte opskrift, for den her ret er ganske enkelt idiotsikker og helt igennem simpel.

Og så er det en af de retter, hvor man ikke har dårlig samvittighed bagefter - selvom det smager lækkert. Sådan nogle findes der alt for få af! Typisk er det proppet med kalorier, fedt og kulhydrater, hvis det smager toplækkert og er en forkælelse for ganen (jeg nævner i flæng - ost, pasta, kartofler, fløde, en masse kød). Smagen fejler i hvert fald ikke noget med denne ret, selvom det ikke er verdens mest fotogene af slagsen.Alt hvad du behøver til dette lette frokost måltid til én person er:
1 squash, gerne godt stor
1 moden avokado
2-3 spsk. creme fraiche (eller andet i den dur)
En håndfuld cherrytomater
Lidt olie
Lidt salt

Squashen skrælles. Det yderste lag, det mørkegrønne, smides ud. Resten af squashen skrælles i strimler.
Kom lidt olie på en pande, tænd på middelvarme og kom squashstrimlerne på, når olien er varm. Tilsæt salt. Der kan også tilsættes en smule hvidløg, flere krydderier eller lidt citronsaft, hvis man vil variere smagen af sin "pasta". 
Avokadoen moses i en skål og vendes med creme fraiche.
Cherrytomaterne skæres i mindre stykker.
Husk at vende i squashen ind i mellem, og når den er varm (og en del af væsken er trukket ud af grøntsagen og fordampet) kommes strimlerne på en tallerken. Avokadocremen vendes i squashen og tomaterne kommes på toppen.

1 kommentar:

  1. Mmm... Det lyder virkelig lækkert! Bliver helt sulten :)

    SvarSlet