mandag den 2. juni 2014

Blandede Berlin-bolcher // Dag 1

Så så man lige mig være lynhurtig til at lave et indlæg fra vores forlængede weekend til Berlin. Jeg kunne slet ikke vente med at kigge billeder igennem og "genopleve" de mange skønne timer, vi fik brugt i den tyske hovedstad. Da vi har været yderst flittige med det dersens Canon-kamera, deler jeg indlæggene op. En dags berlinerfotostorm ad gangen, og så nok også en lille hyggelig video, som indfanger stemningen lidt anderledes end billeder.

Kæresten er ikke en del af bloggen, så der er vildt mange (og i øvrigt rigtig gode) billeder, som ikke havner her i min digitale dagbog. Så hvis billederne virker lidt ensformige/kedelige, da det kun er undertegnede, der er hovedpersonen på dem, så ved I hvorfor. Ham den søde var skam med på turen, haha.

Det hele startede en torsdag morgen. Meget tidligt. Alarmen på kærestens telefon støjede insisterende meget klokken 06.00, og få timer efter stod den på en lang køretur. Togbilletterne var absurd dyre, og der er ikke en lufthavn i nærheden, som flyver til Berlin. Så vi satte os til rette i den lille Peugeot, og der var mindst én, der havde det store shit-hvor-jeg-glæder-mig-smil fundet frem.
Vi havde fyldt picnickurven med alskens snacks og godter, her i blandt sharonfrugt, mandler, thai crackers og bananer. I nærheden af en tilfældig rasteplads ved autobahn knurrede maverne dog højlydt efter de sandwiches, som vi havde smurt. De blev nydt i solskin, men rimelig meget blæst, og skyllet ned med en af mine yndlings citrondrikke. Og så var der en daddel-kakao-nødde-bar til dessert, hvad mere kan man så bede om?


Vi ankom til vores hotel, Ku'damm 101, om eftermiddagen. Det tog lidt over seks timer at komme til Berlin i den lille sølvgrå bil. Vi kunne først checke ind klokken 15, men de var rigtig venlige på hotellet, og vores værelse var klart. Nøglekortet blev udleveret, og værelset indtaget. Godt trætte efter den lange køreture tog vi en powernap på et kvarters tid, og så gik der ellers turist i den.

Først og fremmest skulle vi købe billet til den offentlige transport. Vi kørte et City Tour Card torsdag eftermiddag, som gjaldt i 72 timer. Det passede os perfekt, eftersom vi skulle forlade byen igen søndag middag. Mener vi gav lidt over 23 euro pr. person for transportkortet, som så gælder til busser, U-bahn og S-bahn. Der var vist også noget med rabat på museer osv., men det fik vi ikke brug for.

Kæresten har aldrig været i Berlin før. Og så er cirka tre døgn altså ikke vildt meget, når torsdag var en helligdag og den sidste dag en søndag - for de holder altså sådan nogle helligdage i hævd i det tyske, så meget var lukket. Derfor besluttede vi os for at indlede den forlængede weekend med et god portion must-sees. Det blev til Brandenburger Tor, Reichstag og en gåtur i Tiergarten, hvor vi bl.a. kom forbi et mindesmærke for russiske soldater (og de to første russiske tanks, der kørte ind i Berlin i 2. verdenskrig) og Siegessaeule.Trætte i benene og fine indtryk rigere, slog vi et smut forbi Sony Center ved Potsdamer Platz, som har et vanvittigt fint tag. Det elektroniske interesserede mig nu ikke så meget, så jeg fandt telefonen frem og forevigede tagkonstruktionen i stedet :-)


Tilbage i vores nabolag stod den på aftensmad. Meget tæt på vores hotel lå en italiensk restaurant, Francucci's Ristorante, som så virkelig hyggelig ud. Vi fik et bord, selvom der var godt proppet med gæster, og der blev serveret det lækreste brød med olivenoliedyppelse til. Vi bestilte en pizza hver, en flaske vand og en flaske rødvin, som viste sig at være rigtig god. Jeg mener, vi gav under 50 euro for det hele, hvilket var helt fair, da maden og vinen smagte super godt. Desværre var det en lidt travl restaurant, og det kunne man godt mærke på tjenerne, selvom de gjorde deres ypperste for at servicere os bedst muligt. Vi overvejede at spise her en af de andre aftener, så det er klart et sted, jeg vil anbefale.
Jeg savlede ved synet af de tiramisudesserter, der blev serveret på restauranten. Men ingen af os kunne finde plads til mere italiensk ganeforkælelse, så vi droppede desserten. Torsdagen var helt og aldeles skøn og det perfekte startskud på vores dage i byen. Benene og fødderne blev ømme og hovederne lidt trætte, her var rødvin nok også en medvirkende faktor, så vi faldt omkuld på vores hotelværelse.

2 kommentarer:

 1. Skønne glimt :) Får lyst til at Pakke bilen og køre nu!

  Glæder mig til flere Berlinbilleder!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var også en fantastisk tur. I skal da skynde jer at gøre det så - inden ham den bette ankommer :-)

   Slet