mandag den 9. juni 2014

Blandede Berlin-bolcher // Dag 2

Fredagens overskrift i Berlin var shopping. Og selvom jeg, som afsløret i mit shoppingindlæg for maj, ikke købt alverden med hjem, så elsker jeg at bruge timevis i de forskellige butikker og stormagasiner. Bare gå og forelske mig i de forskellige ting og lægge mærke til, hvad der er på mode i det pågældende land - og ikke mindst, om deres varer er dyrere eller billigere end derhjemme.

Dagen startede i Primark, som virkelig er et univers for sig selv. Butikken var gigantisk, og priserne er uforståeligt lave. Der kan dog også godt være langt mellem snapsene! For første gang nogensinde oplevede jeg faktisk, at jeg ikke orkede at være derinde i tre-fire timer, som jeg ellers tidligere snildt har kunne bruge i den slags butikker. Jeg forstår simpelthen ikke, at bare fordi, det er en kæmpe butik, hvor varerne ligger hulter til bulter og ikke koster ret meget, så er det okay at gå ind i folk, skubbe til folk, køre ind i folk med sine vogne og placere albuer i hovedet på andre, for at komme forbi. Den opførsel blev jeg en kende træt af. Men det ændrer ikke på, at jeg ELSKER at besøge Primark og kigge deres fine og knap så fine ting igennem. Jeg fik købt en hvid blonde bh, en sports-bh (som er den bedste jeg ejer!), en øjenbrynsblyant og en quiltet bumbag.Kæresten spottede disse fine t-shirts i Primark. Vi overvejede virkelig at købe en med hjem og tage på til brylluppet, haha.


Efter Primark tog vi til Kurfürsten Damm, hvor blandt andet stormagasinet KaDeWe ligger. Inden vi begav os ind i de mange butikker på gaden, tog vi forbi denne fine kirke Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche og nød det fine vejr.
Sindssygt dyre og meget unikke herrestøvler. Mode er altså en underlig størrelse.
Vi skyndte os op på den etage i KaDeWe, som er gourmethimlen. Der var så mange fine små butikker, hvor man kunne købe det lækreste (og pricy) mad. Især fisken imponerede mig, og der sad også flere par, der helt nonchalant delte en hummer. Vi var dog mætte efter en gang pasta til frokost, som i øvrigt var det dårligste sted, vi spiste, så vi gik i stedet efter lidt eftermiddagssødt. Vi endte derfor i kagecaféen, hvor vi ikke kunne blive enige om, hvilken kage, der skulle forkæle vores ganer, så vi bestilte et stykke hver.


Stykket af citrus cheesecake var alt for stort, men for pokker, hvor smagte det forrygende! Skyllet ned med god kaffe

Det blev dog ikke kun til butikstraveri. Vi havde nemlig bestilt bord hjemmefra på The Bird i Kreuzberg, så eftermiddagen og aftenen blev tilbragt ved East Side Gallery, en lang gåtur gennem Kreuzberg og sluttede af i en skøn forening af en burger, øl og cider.

Jeg synes virkelig, at East Side Gallery er et besøg værd. Det er ikke ret mange steder, der er så meget af Berlinmuren tilbage. Og når man går de 1,3 kilometer langs den og ser på kunstværkerne, så får man en fornemmelse af, hvordan muren har opdelt en hel by og flere familie. Fascinerende og skræmmende, og så er udsmykningen af muren absolut noget af det fineste. Hvis folk så ellers gad holde deres små tags og amatørgraffiti for sig selv!
Efter en smålang gåtur gennem Kreuzberg nåede vi frem til restauranten. Havde fået den anbefalet hjemmefra, og den var også nævnt flere steder på nettet, så vi bookede bord hjemmefra. Kort sagt: Vi kommer meget gerne igen!

Stemningen er uformel med et strejf af hipster, og dejlig afslappet på trods af mange gæster og høj rockmusik. De fleste tjenere havde sleeves-tatoveringer, piercinger i ansigtet og sidecut og snakkede langt bedre engelsk end nogle andre, vi stødte på i byen. Betjeningen var super, og personalet var både imødekommende, humoristiske, smilende og gav os lige tilpas tid til at beslutte os for maden. De hjalp os også aftenen igennem med at anbefale nogle af de mange øl, man kan bestille derinde. Kæresten fik tre store øl, mens jeg fik to og en stor cider.

Både maden og drikkelsen var yderst velsmagende, og ventetiden var slet ikke slem. Og så er priserne mere end rimelige. Vi kom af med cirka 350 kroner for to gange fedte og forførende burgere, fem store øl og en stor iskold cider.


En sjov lille seddel, som er behjælpelig, når man vælger, hvordan bøffen skal steges :-)

Jeg har haft lyst til denne burger og pommes fritterne flere gange siden vi spiste der. Mums.4 kommentarer:

 1. Åh, hvor jeg længes tilbage til Berlin nu jeg læser dit indlæg. The Bird lyder jo som et fantastisk sted og et "must-try" næste gang, vi sætter vores ben i byen. Og hold da op, hvor billigt!!!

  East Side Gallery syntes jeg også var fantastisk! Kan godt se der er kommet lidt flere kruseduller til siden vi var der for 3 år siden :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kan godt forstå, du længes tilbage. Det gør jeg også selv! Kunne snildt klare en tur mere dertil, og gerne lige nu.

   Ja, The Bird er et rigtig fint sted. Det bliver beskrevet som New York møder Berlin i en af vores rejsebøger, og så går man jo ikke helt galt i byen. Fatter heller ikke, det blev så billigt. Men vi kom af med lige under 50 Euro og lagde så lidt drikkepenge, så vi endte nok lige på den anden side af 350 kroner :-)

   Krusedullerne var lidt ærgerlige, synes jeg. For kunstværkerne er så fine og dekorative. Men det ændrede ikke på, at det bestemt var gåturen og besøgt værd!

   Slet
 2. Nu har jeg læst dine gamle indlæg om Berlin igennem og jeg glæder mig endnu mere til vores kærestetur i påsken :) Vi skal HELT SIKKERT spise burgere på The Bird!

  SvarSlet
  Svar
  1. Godt at mine indlæg kunne inspirere lidt. Og The Bird var et hit, så jeg synes helt bestemt, I skal bestille bord. Tænker det er noget som ens kæreste også godt gider :-)

   /Line

   Slet