torsdag den 13. november 2014

Årets pakkekalender

I starten af november besøgte jeg to af mine yndlingsdamer i hovedstaden. Ud over at have grineflip, bland-selv-slik og snak til langt ud på natten på dagsordenen, så mødtes vi også for at holde en efterhånden etableret tradition i hævd. Året pakkekalenderudveksling fandt sted. Vi har, så vidt jeg husker, forkælet hinanden med gaver i juletiden siden 2011. De tre seneste år har vi investeret i 24 gaver til hinanden, således at vi alle kunne flå gavepapiret af hele to juleoverraskelser hver morgen i december frem til juleaften. I år har vi dog ændret det til, at vi i stedet har købt tolv gaver til hinanden, så vi på den måde har været to om at købe ind til en hel kalender.

Komplet overdreven og uden for rækkevidde juleentusiast som jeg er, har jeg været i gang med købene løbende over hele året. Tror faktisk det første pakkekalenderkøb allerede fandt sted i december sidste år. Men jeg hygger mig gevaldigt med at gå og finde små dippedutter og fine ting, der kan gøre december måned en smule herligere for mine veninder. Det eneste, der kan være en smule stressende er indpakningsprocessen. Den er lige dele hyggelig og træls, men det lettede arbejdsmængden en del, at vi havde halveret antallet af gaver, vi hver især havde købt i år.

Således med en halv pakkekalender til dem hver proppet i en IKEA-pose drog jeg over til en af de bedste lørdag aftener i lang tid. Og jeg havde slet ikke lyst til at vende snuden mod Fynsland igen søndag middag efter morgenmad indtaget udendørs (dog med varmelamper) i deres selskab.

Endelig var den ene (halve) pakkekalender klistret ind i papir og bånd - klar til aflevering!

Og jeg var knap nået inden for i vores hjemlige kahyt, før de 24 gaver, som jeg havde fået med på slæb til hjemvejen, røg ud i vores skur. Jeg er SÅ nysgerrig, og jeg kender mig selv nok til at vide, hvor fristet jeg ville blive i lige at mærke lidt på og ryste lidt med de fine gaver. Men pakkerne er forbudt land indtil d. 1. december, så jeg helgarderede mig og fjernede dem fra min rækkevide.


Kan I komme på en bedre måde at starte decembermorgenerne på end med en omgang venindeforkælelse forklædt med fint gavepapir? Jeg kan ikke. Og så har jeg med to damer at gøre, der er killere i forhold til at finde på, hvad jeg lige kunne gå og trænge til. De køber simpelthen de bedste og sjoveste ting, hvilket, ud over den smådårlige samvittighed jeg får over mine gaveindkøb til dem, er en fest at starte en mørk og kold vinterdag ud med.

Kort sagt: NØJ, hvor jeg glæder mig til at hive gaverne ind fra skuret og pakke dem ud en efter en. Det bliver jeg altså aldrig træt af.

Får I også pakkekalender, adventskalender eller andet hyggeligt i juletiden?

6 kommentarer:

 1. Det er så hyggeligt at I gør det :-)

  Jeg har fået adventskalender fra Matas de sidste par, ved ikke om jeg får den af min mutti i år..Måske? Johan får ikke af os i år, men hans farmor har lavet adventspakker - som hænger på en broderet pakkekalender som både manden og hans mor har haft som børn. Den vil jeg gerne lave pakkekalender på, men næste år - når han fatter bare lidt mere. Tænker små pakker med rosiner, pixibøger, en lille bil og sådan. Der er han jo også 1,5 år :-) Det er totalt julet, og jeg glæder mig til at glæde ham!

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh ja, jul med børn, det må være det hyggeligste. Men du har nok ret i, at han er lige det mindste til at få noget ud af det. Det ville vist mest være for forældrenes og hyggens skyld ;-)

   Det er spændende, om du får en adventskalender i år. Man har jo lov til at håbe!

   /Line

   Slet
 2. Haha, nu håber jeg ikke du har for store forventninger! Men det var en SÅ hyggelig weekend, tak for den :)
  Og faktisk har vi haft gang i traditionen siden 2011! :) Jeg håber vi bliver ved læææænge endnu :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Gud ja, jeg rodede 2010 sammen med 2011. Mente nemlig ikke vi havde traditionen, da jeg boede i Århus. Men det var jo så også i 2010 ;-) Retter det straks! For min skyld kan vi godt blive ved længe. Og ellers ændre det til adventsgaver eller andet, hvis det kniber med overskuddet/økonomien et år.

   Slet
 3. Åh det er dog den hyggeligste idé i verden! :')

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er det nemlig. Verdens bedste og hyggeligste måde at starte 24 dage i december på. Måske kan det inspirere dig til en lignende aftale med en eller flere veninder, din mor/søster/svigerinde/kæreste..

   /Line

   Slet