søndag den 21. december 2014

Kom bare an jul

Pyha, jeg overlevede. Specialet, tre styks i fysisk eksemplar og et digitalt, blev langt hen over skranken fredag middag. Endda mere end to timer før deadline, hva'beha'r?! På den ene side er det en gigantisk lettelse og sort skyg af konstant smådårlig samvittighed, der forlod mig. Dårlig samvittighed over at bruge for lidt tid på specialet, manden, familien, veninderne, jobbet. Alting skulle til sidst prioriteres ned til den mindste time, og specialet stak af med al min tid i dagene op til afleveringen. På den anden side er det komplet uvirkeligt. Specialeslutspurten er overstået, og nu er jeg kun studerende, indtil jeg har fået min karakter. En skolegang der, med kun få pauser, har varet i over tyve år! Og så bliver ens speciale altså lidt som "ens barn", og det er en meget mærkelig tanke, at der nu er nogen, som skal vurdere og dissekere det stykke arbejde, jeg har puslet med de sidste seks måneder.

Nu kan julen bare komme an. Jeg har tid og overskud til at omfavne julestemningen og glæde mig helt vanvittigt meget til årets absolut hyggeligste aften. Nye aftaler er allerede flyttet ind i min kalender. I dag har jeg været på arbejde i seks timer. I morgen åbner jeg butikken, knokler igennem nogle timer, får styr på de sidste julegaver, julehygger og snakker med en veninde og drøner til æbleskiver hos min ene svigerinde. På vejen hjem skal manden og jeg gå gennem byen og nyde alle julelysene. Lillejuleaften står den igen på butikken, alle julegaverne skal pakkes ind, og vi skal ud til mine forældre, som vi ikke holder jul med i år, hvor juletræet skal pyntes, og vi ønsker hinanden glædelig jul. Jeg kommer ikke til at kede mig :-)

Er I kommet i julestemning? Og har I styr på alle gaverne?

Jeg glæder mig til at kunne holde lidt velfortjente julefridage, hvor der skal nydes alt, hvad der bare minder om gran, gløgg og gaver. Julen er i sandhed en skøn tid, og den kan bare komme an. Jeg er ved at være helt klar.
3 kommentarer:

 1. Tillykke med afleveringen!! Og rigtig god jul - helt og aldeles fortjent med hyggelige julegaver og fornøjelser de næste par dage oven på sådan er speciale :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, søde Trine. Jeg nyder allerede, at jeg ikke har opgaven hængende over hovedet. Nu går dagene med arbejde, julekalender, julegaveshopping, indpakning af gaver, julegodter og generelt rigtigt rare ting :-)

   Håber du er i julestemning efterhånden. Det bliver da helt specielt at holde julen i år, hvor I har fået en bette!

   /Line

   Slet
 2. Tillykke med afleveringen, du er så sej! Nyd nu juledagene med god samvittighed og masser af julehygge! :)

  SvarSlet