lørdag den 30. maj 2015

Nem jordbærkoldskål

Det er noget nær lykken at slutte en lørdag af med en portion som denne. Jeg lavede en ordentligt omgang jordbærkoldskål, med lækre danske jordbær, til os her til aften. Efter en fødselsdagsfrokost ved noget familie det meste af dagen, var appetit lidt en mangelvare - så lidt lyserødt fra den kolde skål var helt perfekt.

Jeg ved ikke noget ret meget bedre end friske bær. Og danske jordbær er højt på listen over yndlings. På en eller anden måde er de bare indbegrebet af dansk sommerstemning, ik? Jeg er i hvert fald kæmpe fan, og jeg kunne spise litervis af denne koldskål.


I en del opskrifter på nettet skulle der pasteuriserede æggeblommer eller piskefløde i. Jeg miksede dog nogle opskrifter og lavede en super nem og velsmagende jordbærkoldskål. Den er lavet lidt på slum, men jeg har cirka gjort fulgt følgende "opskrift" (det er næsten for simpelt til at bruge det ord).

Ingredienser
200 gram friske jordbær
0,75 liter kærnemælk
1,25 dl sukker
1 tsk vaniljesukker
0,50 liter tykmælk
Mandler, kammerjunker, havregryn eller hvad man nu ønsker af topping

Fremgangsmåde
Jordbær, sukker og 1 dl kærnemælk kommes i en skål og blendes sammen (jeg brugte stavblender) ved høj hastighed til det er ensartet. Vaniljesukker, tykmælk og resten af kærnemælken vendes sammen med jordbærmassen i skålen. Dæk skålen til og stil den på køl mindst en halv time. Når koldskålen skal spises tilsættes den valgte topping.Jeg hakkede 6-8 mandler og dryssede over min portion, da jeg synes, det bliver for sødt med kammerjunker. Lidt udskårne friske jordbær ville heller ikke have været helt skidt. Manden spiste en portion med kammerjunker, og det kan tilsyneladende også snildt anbefales. Det handler jo udelukkende om præferencer.

Heldigvis er der til mere end én portion til os hver, så jeg henter nok en skålfuld mere senere. Jeg havde jo nærmest glemt, hvor godt hjemmelavet jordbærkoldskål smager og ikke mindst, hvor simpelt det er at lave.

2 kommentarer:

 1. Nu må jeg altså snart prøve sådan en omgang jordbærkoldskål. Er helt vild med den "originale", men har aldrig haft fornøjelsen af at prøve jordbær-varianten :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det må du prøve. Jeg advarer dig blot om, at det er stærkt vanedannende ;-)

   /Line

   Slet