lørdag den 25. juli 2015

Den bedste pizza på grill

Det hænder ret ofte, at der er pizza på menuen her i huset. Vi elsker det begge, og så kan pizzaer jo varieres i en uendelighed. Efter manden fik en pizzasten i gave for et godt stykke tid siden, har vi primært bagt vores pizzaer på den i ovnen med maksimal varme.

I går kastede vi os dog ud i at grille vores pizza på pizzastenen. Det kommer vi til at gøre igen! Vi syntes nemlig begge, at dette var den bedste pizza, vi nogensinde har bakset sammen. Og vi har immervæk spist os gennem et utælleligt antal. At den blev så god skyldes dog ikke kun, at den blev tilberedt på Webergrillen, det skyldes også det virkelig lækre fyld.


Jeg lavede en dej lidt på slum, der dog var inspireret af denne. Jeg brugte både hvede-, durum-, grahams- og pizzamel, og så kom jeg lidt mere vand i end i opskriften. Desuden kom der mere gær i, da den kun fik lov at hæve en halv times tid. Olien i dejen gjorde den blød og smidig, hvilket også gjorde den let at rulle ud. For at få den sprødest mulige pizzabund, rullede jeg dejen ud så tyndt som muligt, da den havde hævet. Der var forresten dej nok til to pizzaer.

Manden lavede hjemmelavet tomatsovs, som blev virkelig god. Ingredienserne var flåede tomater, løg, hvidløg, frisk basilikum, friske cherrytomater, tomatpuré, salt, peber, lidt sukker og rødvinseddike. Det stod og simrede/kogte ind, mens dejen hævede, og grillen blev tændt op.


Inden pizzaen røg på grillen, var der kun tomatsovs på. Da den havde været på grillen i 5-10 minutter, kom vi frisk mozzarella på. Resten af fyldet kom først på, da pizzaen blev taget af Weberen. Pizzaen fik lige under et kvarter på grillen.

Af fyld havde vi valgt at holde det relativt simpelt og med velsmagende ingredienser. Kødet var parmaskinke, som manden havde købt med hjem fra en rejse til Madrid for nyligt. Det var noget af det bedste, jeg nogensinde har smagt. Der ud over kom vi friske cherrytomater, tynde parmesanflager og frisk basilikum på.


Manden er ikke kæmpe ruccolafan, så det tilføjede jeg mine egne stykker. Jeg kom også lidt groftkværnet salt og en lækker, italiensk olivenolie på. Det gjorde altså lige det sidste med ruccolaen, saltet og olivenolien.

Det er uden tvivl den bedste pizza, vi har lavet. Og jeg glæder mig allerede til at forsøge at lave pizza på grill igen en anden gang. Desværre kan så lækkert kød som dette sjældent opstøves herhjemme, men det bliver sikkert også rigtig godt med noget andet fyld på end dette. I hvert fald blev bunden perfekt sprød, tomatsovsen smagte tilpas kraftigt og de to slags ost gav den fede, runde smag, som jeg elsker ved pizza. Der var et stykke til os hver tilbage til frokost i dag. Mums!

4 kommentarer:

 1. Nøj, den ser altså lækker ud, den pizza!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Den kan klart anbefales. Smagen var virkelig god! :-)

   /Line

   Slet
 2. Der er bare noget ekstra lækkert ved den røgede smag - osten bliver nærmest ekstra autentisk og italiensk i det, når den kommer frisk fra grill :D

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Det smagte ekstra godt, og bunden var ekstra sprød. Det er ikke sidste gang, vi griller vores pizza :-)

   /Line

   Slet