fredag den 9. oktober 2015

Fredagsfristelser fra Selected Femme

Så for sytten, så blev det efterårsferietid. Jeg kommer desværre ikke til at dase ugen væk, da jeg har en presserende deadline på jobbet. Til gengæld skal jeg arbejde hjemmefra i ugens løb, så der bliver lidt feriestemning, og så sniger jeg nok en fridag eller tre ind, hvis jeg får knoklet igennem først på ugen ;-)

Egentlig skulle det her indlæg bare handle om, at jeg for alvor har fået øjnene op for mærket Selected Femme. Faktisk har jeg fået hjerter i øjnene (forestil jer lige den der emoji) over deres udvalg. Nogle items fra mærket er i en smådyr prisklasse, men typisk skyldes det lækre materialer som silke eller uld. Langt det meste er nogenlunde budgetvenligt, og t-shirtsene koster f.eks. under 200 kroner og en silke- eller uldnederdel kan hapses for en 500-lap. Den i silke er i øvrigt på bud hos Zalando lige her, hvor den er 40% sat ned. Måske skal jeg forbi Magasin en af dagene og prøve nogle af nedenstående ting på. Hvis pasformen er god, så får jeg nok svært ved at holde mig tilbage.


1// T-shirt i pima-bomuld 2// Oversized blazer 3// T-shirt 4// Silke blazer 5// Printet bluse 6// Printede bukser 7// Printet blazer 8// Pullover med uld og mohair 9// T-shirt i pima-bomuld 10// Sweater med uld 11// Læderjakke med uld 12// Kjole med drapering 13// Cardigan med uld og mohair 14// Silkenederdel 15// Uldnederdel 16// Buksedragt 17// Højtaljet pencilskirt 18// Draperet nederdel 19// Festkjole med dyb ryg 20// Habitbukser med uld 21// Kimonokjole

Faktisk ville tingene på collagen her udgøre en ret ultimativ efterårs- og vintergarderobe for mit vedkommende, og de lever faktisk ret meget op til min inspiration til efterårsgarderoben, som jeg skrev om her. De afdæmpede farver i den sorte, blå, grå og grønne afdeling (hvis man lige ser bort fra den smukke, bordeaux buksedragt) gør det nemt at kombinere tingene på kryds og tværs og skabe et væld af forskellige outfits. Rigtig mange af tingene vil også fungere både på job og til en festlig lejlighed. Jeg får helt lyst til at rydde næsten alt ud af skabet og proppe disse ting ind.

Særligt er læderjakken stjernen i showet, synes jeg. Den er kombineret med uld, hvilket giver den et super lækkert udtryk og gør den lidt varmere. Nøj, hvor ville det være skønt at kunne forlænge læderjakkesæsonen med sådan en fætter. Pasformen, snittet og det lidt grove læder frister mig helt absurd meget. Og jeg overvejer konstant, om jeg har 2000 kroner, der bør kastes efter en læderjakke som denne. Det kan vel betragtes som en langtidsholdbar investering, når den både duer til efteråret, vinteren (inden den får ordentligt fat), foråret og sommeren (som realistisk set indeholder kølige dage her i Danmark)? Det bilder jeg mig i hvert fald ind, den kan betragtes som.

Har I noget fra mærket? Og er I fristet af noget til garderoben for tiden?

2 kommentarer:

 1. Jeg er også stor fan af Selected Femme. Det er uden tvivl et af de bedste highstreet mærker herhjemme, hvor kvaliteten faktisk er i den gode ende. Jeg har selv læderjakke og skindbukser fra mærket, og der her kvaliteten rigtig god. Deres silke er jeg dog ikke så stor fan af - det er lidt i den tynde ende og den top jeg købte derfra i sommers, krøb en del, selvom jeg blot håndvaskede den. Men ift. til prisen, skal man også væsentligt højere op for at få silke, der virkelig kan stå distancen. Så efter pris er det altså, hvad man kan forvente :) Ift. deres strik, vil jeg anbefale at gå uden om alt med alpacablandinger i - min erfaring er i hvert fald, at highstreet alpaca strik, inkl. Selected Femme, hvor jeg havde en alpaca sweater fra sidste år, bliver lynhurtigt nusset. Derimod holder deres mohairblandings strik sig bedre. Og alt i bomuld og viskose, har jeg også altid været tilfreds med.

  Jeg håber, at det indspark kunne bruges. Har selv lige klikket en hvid skjorte hjem fra dem - håber, at den er tiptop :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg fik aldrig svaret på din sindssygt skønne kommentar, Thea. Mange tak for den - hvor er den bare detaljeret og brugbar. Jeg overvejer i høj grad at investere i noget fra mærket, og jeg vil især tage dine betragtninger omkring silken med i mine overvejelser. Så jeg vil se på læder/skind, mohair, bomuld og viskose.

   Tak for indsparket!

   /Line

   Slet