mandag den 25. januar 2016

Om at flytte til udlandet

Jeg kan slet ikke huske, om jeg har fortalt jer, hvorfor 2016 bliver det vildeste år for vores lille familie. Min mand og jeg flytter nemlig til udlandet!

I starten af 2015 boede min mand tre måneder i Sverige, da han var tilknyttet et universitet deroppe i forbindelse med sin forskning. Jeg pendlede en smule frem og tilbage og opholdt mig rundt regnet halvdelen af tiden i Sverige og halvdelen af tiden i Danmark. Så det er altså ikke helt uvant for os at stable en hverdag på benene i udenlandsk terræn. Selvom jeg var ved at blive småvanvittig på grund af jobsøgning og generel usikkerhed omkring, hvad fremtiden ville bringe, så husker jeg tilbage på marts-maj sidste år med glæde. Vi havde det godt, og de tre måneder i et fremmed land gjorde os på en eller anden måde stærkere. Vi havde brug for hinanden, og vi havde brug for optimalt teamwork - og den del viste det sig, at vi er ret seje til.

I år slipper vi dog ikke med et af vores nabolande, hvor man nemt kan rejse frem og tilbage. Vi nøjes heller ikke med tre måneder. Til sommer river vi godt og grundigt op i vores nuværende liv. Vi flytter nemlig til San Francisco på USA's vestkyst - og her skal vi bo i et år. Bare det at skrive det ned er altså en vild fornemmelse. Om fire måneder er jeg ved at pakke min del af mere end fem års liv i vores lejlighed ned i to kufferter og en rygsæk, og manden er i gang med det selvsamme. Det bliver så spændende, eventyrligt, udfordrende, hårdt, fantastisk, sammentømrende og gennemgribende anderledes.


Vi flytter til USA, fordi min mand er alt for sej til sit fag. Han forsvarede sin ph.d.-afhandling i december, men han er slet ikke færdig med at forske og dygtiggøre sig. Næste skridt på hans karrierevej er en post.doc-stilling, og et år af denne skal foregår ved nogle af verdens dygtigste inden for hans felt, som befinder sig i San Francisco. Vi havde ikke turde håbe på, at han fik en bevilling til denne stilling, men han var blandt de 15 % af ansøgerne, som Det Frie Forskningsråd gav penge til. Ud over at jeg er ved at gå til af stolthed over ham, så er jeg også ved at gå til af spænding over, hvad livet i USA byder på.

Oprindeligt skulle vi allerede have sat kursen vestpå d. 1. januar i år. Min stilling løber dog til og med maj måned, så jeg sagde med det samme, at det ikke var en mulighed for mig. Jeg vil arbejde min stilling færdig, og allerhelst havde jeg sagt ja tak til den forlængelse, som lå i kortene (og som mine chefer har fortalt, de slet ikke havde overvejet ikke skulle ske). Der er dog liiidt langt mellem Odense og San Francisco, så jeg har sagt nej til en umiddelbar forlængelse af min stilling, så jeg kan flytte med min mand og åbne op for et spændende år i USA. Både mine chefer og jeg håber dog på, at jeg indtager kontorstolen på mit nuværende job igen, når vi sætter fødderne på dansk jord efter et års tid.

Lige nu aner jeg ikke, hvad jeg skal lave i San Francisco. Ud over at nyde det gode vejr, byens kulturelle tilbud, shoppe og alt det andet rare. Jeg har dog et væld af idéer, så mon ikke en enkelt eller to bliver til virkelighed? Jeg tænker i hvert fald, at jeg vil bruge mange kræfter på min blog. Den flytter nok også til eget domæne inden for en overskuelig fremtid. Så jeg håber meget, I har lyst til at læse lidt om livet i en af USA's storbyer?

Der ud over overvejer jeg at finde et midlertidigt job (jeg må dog først få et job efter tre måneder på grund af mit visa), et internship, læse et fag (det koster bare en ordentlig portion moneter), arbejde frivilligt eller freelance for danske medier. Mine idéer er mange, og jeg håber på, at en enkelt eller to bliver til noget. Det kunne også være en mulighed for mig at arbejde frivilligt, politisk i forbindelse med præsidentvalget d. 8. november 2016. Jeg ser i den grad helst demokraterne genvinde Det Hvide Hus, og frivilligt arbejde er en ret stor del af det amerikanske samfund, så mine journalistiske og kommunikationsmæssige kompetencer kunne sikkert klemmes ind et sted.

Har I nogensinde boet i udlandet? Eller drømmer I måske om at prøve det? Jeg glæder mig helt vildt og er virkelig skræmt ved tanken på én og samme tid :-)

2 kommentarer:

  1. Wow, hvor lyder det fedt! Jeg ønsker jer alt det bedste derovre og tror uden tøven det bliver et eventyr :) Glæder mig til at følge med!

    SvarSlet
  2. Hvor lyder det spændene!! Held og lykke med det - glæder mig til at følge med i jeres eventyr på sidelinjen :-)

    SvarSlet