fredag den 12. februar 2016

At være skudbarn og min ønskeseddel

Jeg er faktisk medlem af et mindretal. Det kræver noget ganske særligt at blive optaget i denne gruppe, og man bestemmer ikke en gang selv, om man vil meldes ind - eller for den sags skyld om man vil meldes ud igen. Bare rolig, jeg er ikke blevet medlem af en småskør sekt eller andet i den retning. Jeg har bare kun fødselsdag hvert fjerde år.

Sagen er den, at jeg er skudbarn. For de uindviede dækker den særlige titel over alle os, der er kommet til verden d. 29. februar. Som bekendt findes denne dato kun hvert fjerde år, når det er skudår, og sådan et af slagsen er 2016. Ergo har jeg, efter snart fire års venten, vaskeægte og helt igennem rigtig fødselsdag i år! Hele syv år fylder jeg på februars sidste dag. Min fødselsdag betyder, at vinteren er en enkelt dag længere i år. Og til alle jer, der bare hungrer efter forår og lyse tider, så beklager jeg denne dag, som sniger sig ind med års mellemrum. Det hele skal jo gå op med jordens rotation om solen og sådan ;-)

For nogen kan det måske virke underligt, at jeg ikke glæder mig meget mere, end jeg plejer. For jeg bliver altså fejret hvert eneste år. Jeg går ikke og venter fire år på "tillykke", gaver eller brunsviger med flag i på morgenbordet. Tre ud af fire fødselsdag bliver jeg bare fejret d. 28. februar i stedet for d. 29., og det har jeg slet intet problem med. Det vildeste der kan ske er, at Facebook fucker up i det med datoerne, og jeg dermed går glip af de mange (mere eller mindre) personlige fødselsdagshilsener. Men det lever jeg ærlig talt ganske fint med, og dem som betyder noget for mig ved jo godt, hvornår jeg har fødselsdag.

1//Sandaler fra Birkenstock 2//Let it snow af bl.a. John Green 3//Pænt regnsæt 4//Neutrale øjenskygger 5//Den skønneste lampe 6//Make up børste fra Bobbi Brown 7//Yndlingsmascaraen fra Clinique 8//Lædernederdel fra Selected Femme 9//Uldcardigan fra Selected Femme 10//Concealer fra Urban Decay 11//Neutrale og hverdagsbrugbare læbestifter 12//Nye træningssko 13//Læderpung fra Marc by Marc Jacobs 14//Hårpudder 15//Sengesæt til dobbeltdyne fra H&M 16//Gavekort til gode restauranter i Odense 17//Halsedisse til løbeturene 18//Bestik fra Georg Jensen i Copenhagen Mat 19//Naked2-paletten fra Urban Decay 20//Neglelak fra Essie 21//Contrast krus fra Royal Copenhagen i f.eks. mint eller bubblegum 22//Sweatshirt fra Magasin 23//Silvershampoo fra L'Oréal 24//Kogebog fra Valdemarsro.dk 25//Buksedragt fra Magasin 26//God sports-bh 27//Sneakers fra Nike i modellen Internationalist 28//Løbeshorts fra Sportsmaster

Ligesom alle andre år har jeg udarbejdet en laaang ønskeseddel. Jeg har ryddet ud i den fra jul og tilføjet lidt nye ting, som jeg går og drømmer om. Der er alt godt fra universet på min ønskeseddel lige fra computeroplader, dullegrej, træningsting og gavekort til gode restauranter til en lækker pung, nyt til garderoben, bøger og pæne sko. Jeg mangler ikke fantasi hvad min ønskeseddel angår ;-)

Kender I forresten nogle skudbørn? Jeg kender ikke selv nogen, og en Google-søgning afslører, at der ikke er ret mange kendte, der deler denne dag med mig. Ifølge Wikipedia er den seneste "kendte" født på denne dato i 1960, og det er forfatteren Anthony Robbins, som jeg i øvrigt aldrig har hørt om.

5 kommentarer:

 1. Jeg bliver lidt nysgerrig, er du på papirer osv så syv år? ;-) altså cpr registreret på skud dag eller den 28 for at der ikke sker fejlberegninger? God ønsker i øvrigt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har kørekort og kan komme ind på disko-daskoer, så jeg er ikke kun syv år officielt. I så fald har ingen fortalt mig det ;-) Jeg er registreret med fødselsdag d. 29. februar. Selvom jeg er født ud på aftenen, og mine forældre blev spurgt, om de hellere ville have mig registreret til d. 1. marts. Det syntes de dog ville være noget fusk ;-)

   /Line

   Slet
 2. Jeg kender faktisk hele TO skudbørn i min nære omgangskreds :-) du er selvfølgelig den ene. Lækre ønsker :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ej hvor sjovt! Hvis jeg nogensinde er stødt på nogen, så kan jeg ikke huske det. Og ja, mon ikke der gemmer sig en lækker sag eller tre til mig under gavepapiret :-)

   Slet
 3. Jeg er selv skudbarn og fylder d. 29. februar 5 år (20 år). De år datoen ikke finden fejrer jeg fødselsdag d. 1. marts i stedet. Jeg elsker at have fødselsdag på denne dag, da det også har givet nogle specielle oplevelser.

  SvarSlet