mandag den 8. februar 2016

Lidt om motivation, madplan og motion

De tre m'er er på spil i dette indlæg. Jeg har brug for at skrive lidt om, hvordan status er på sundhedsfronten - både den madmæssige og den motionsmæssige. For at lægge alle kort på bordet, så lever jeg slet ikke så sundt, som jeg gerne ville. Og med sundhed tænker jeg absolut ikke kun på tallet på badevægten! For mig er sundhed, hvordan jeg har det i min krop, mit energiniveau, hvilken mad jeg fylder min krop med, og hvor meget jeg får bevæget mig. Sundhed og velvære hænger uløseligt sammen for mig - så indlægget her handler på ingen måde kun om vægttab!

Med det på det rene, så er jeg i en periode, hvor jeg forsøger at skærpe fokus. Jeg ved, at ingen motion og usund mad er en ond spiral. Det dræner mig for energi, og dermed har jeg mindre energi til at komme i fitness eller bruge lidt ekstra tid på en lækker ret til aftensmaden. Omvendt er det en god spiral (findes det udtryk overhovedet!?), når jeg er i en periode, hvor jeg får bevæget mig ofte, og hvor jeg indtager en del grøntsager. Desuden fungerer jeg uden tvivl bedst i perioder, hvor jeg husker alle dagens måltider. Jeg kan have en tendens til ikke at gide morgenmaden, for så i stedet at blive helt enormt lækkersulten om formiddagen og træffe nogle knap så hensigtsmæssige valg. Hvis jeg får for lidt mad til frokost, så er det også helt sikkert, at jeg ryger i pølsehornene, pizzasneglene, slikposen, kagen eller hvad vi nu lige har af fristende sager i køkkenet.

En ret nem løsning på madfronten er madplaner. Den behøver slet ikke at være übersund og spækket med perlespelt, skyr og kål. Ofte er vores madplaner et mix af kalorielette og mere snaskede retter. I dag har jeg netop handlet ind til denne uge, til og med fredag, og jeg skal derfor ikke spekulere over, hvad der skal på menuen. Det sparer mig for den form for tankevirksomhed hver dag, det eliminerer en del take away og ikke mindst så frigiver det tid de resterende dage i ugen. Tid som jeg vil bruge på små løbeture.


Frem til fredag er der følgende på menuen:
Mandag: Tacoskaller med krydret oksekød, blandet grønt og guacamole
Tirsdag: Rugbrød med diverse pålæg
Onsdag: Kyllingefrikadeller, grovpasta og en salat
Torsdag: Kyllingefilet i ovnen med grøntsager og fløde-/tomatsovs. Grovpasta til
Fredag: Tærte med kylling og resten af grøntsagerne fra de øvrige dage

Jeg har handlet ind for omkring 320 kroner, inklusiv frugt, mælk og hvad vi ellers lige manglede. Jeg har prioriteret at købe en masse økologiske varer, så hvis man ikke har den prioritering, kan det gøres endnu billigere. Weekenden holder vi ofte fri for planer, så vi har lidt dage at bytte rundt med, og så der er plads til spontane aftaler.

Om lidt krænger jeg løbetøjet på mit korpus og krydser fingre for tørvejr. Jeg snupper en lille tur på tyve minutter i dag. Jeg vil forsøge at følge et løbeprogram, hvor jeg skal afsted tre-fire gange om ugen, så nu må vi se, hvor længe jeg overholder det. Det motiverer mig, at jeg allerede har skrevet løbedage ind i min kalender for de kommende tre måneder. Så er der ligesom allerede booket tid til det, og så glemmer jeg ikke en uge i streg at komme afsted. Ud over løbeturene vil jeg gerne nå i fitness en eller to gange om ugen til bodyattack, bodypump eller pilates.

En anden ting, der altid øger min motivation er nyt træningstøj. Jeg gider på en eller anden måde mere at løbe eller træne, hvis mit yndlingstræningstøj er rent og ligger øverst i skuffen. For nyligt købte jeg tights og en matchende top fra Sportsmaster, som er et kæmpe hit. Bukserne er så bløde, at jeg forudser dem som weekendbeklædning, når de ikke er søbet ind i sved ;-) Heldigvis er både bukserne og toppen rene, så jeg er motiveret for at få dagens løbetur overstået.

Hvordan holder I motivationen højt i forhold til sundhed og motion?1 kommentar:

  1. Lækker madplan :-) Uha jeg er motiveret i periode, det er ret on/off, men ja hvis man er inde i en god stime med maden, så hjælper det også på motion. Men har jeg fået lidt for meget guf i en weekend, så motiverer det mig også til at tage mig sammen ugen efter, hehe!

    SvarSlet