fredag den 31. august 2012

Barcelona - Dag 3

Igen er der tale om et meget billedtungt indlæg. Men jeg synes virkelig, at Barcelona er en smuk og spændende by. Så vi kom hjem med over 400 billeder og videooptagelser ;-)

Torsdag tog vi til Barcelonas varemærke, La Sagrada Familia. Vi kom en time efter åbningstid, og der var usandsynligt lang kø. Vi stod i kø til indgangen hele vejen rundt om kirken, og det tog mere end 40 minutter i BAGENDE sol at komme til billetsalget. Vi købte ikke en tur op i et af tårnene, da det den dag kun var muligt med elevator (og ikke på gåben), og der var 90 minutter til næste tur op i tårnet. Derfor betalte vi 13 euro hver for indgang, og hvis man vil op i tårnet koster det 17 euro pr. mand. Men Gaudis mesterværk er uden den mindste tvivl al ventetiden og alle pengene værd. Virkelig en oplevelse!




































Det er kun det mørke på modellen, der er bygget indtil nu. Det højeste tårn i midten, som symboliserer Jesus, er slet ikke i nærheden af at rage så højt op, som det kommer til. Kirken bliver et imponerende bygningsværk, når den om flere år skulle stå færdig.






































På en af siderne af kirken står der "Giv os i dag vort daglige brød" på 50 forskellige sprog som et symbol på fællesskab. Vi fandt det også på dansk :-)






































Efter La Sagrada Familia vandrede vi videre for at tage på Picasso museum. 




































Byen var proppet med mennesker, men det skyldtes nok, at hjemmeholdet FC Barcelona skulle spille fodbold mod ærkerivalerne Real Madrid om aftenen på Camp Nou. Efter endnu en kæmpe lang kø til Picasso museet trængte vi til lidt forfriskninger. Så vi fandt et af byen største markeder og købte kold frugtjuice.


























Sådan ser en af slikkædernes butik ud. Man måtte ikke tage billeder derinde, og vi var heller ikke inde og se nærmere på sagerne.



































Vi gik forbi den smukke gotiske kirke fra 1300-tallet, Santa Maria del Mar. Desværre kunne man ikke komme ind i kirken, men den er også flot udvendigt.



































Fødderne skulle hviles, så vi fandt en rigtig hyggelig park, hvor der ikke var ret mange mennesker.




























På vej hen til metroen gik vi forbi byens bud på en triumfbue.


























Lige ved siden af spillede en gruppe catalanske mænd petanque. De var vildt gode til det!



























Torsdagen sluttede vi af med en stor kande sangria. Jeg havde aldrig smagt det før, men det var rigtig lækkert og friskt. Vi købte det dog også på en ret fin restaurant og endte med at give omkring 200 kroner for kanden (det anede vi ikke, det kostede, da vi bestilte den). Så om kvaliteten er lige så god andre steder, tør jeg absolut ikke at garantere.

1 kommentar:

  1. Kun 400 billeder, pffff ;) :-P
    Endnu engang skønt med billeder og fortællinger om byen! :) :)

    SvarSlet