tirsdag den 14. maj 2013

København - Dag 2

Hvis I ikke magter monstermange billeder, så klik lige væk, ik? Så er I ligesom advaret. Jeg kunne slet ikke sortere yderligere i alle billederne fra vores anden dag i hovedstaden her i starten af maj. Og der er allerede valgt en del fra, blandt andet dem som kæresten optræder på.

Vejret var skønt hele dagen, og jakken blev pakket ned i kærestens rygsæk. På programmet var der den lækreste brunch, sight-seeing på gåben, Nationalmuseet, shopping (ups, det var der ellers kun afsat tid til fredag), lækker mad og drinks på programmet.

Vi startede dagen med brunch på Café Norden, som ligger meget centralt ved Storkespringvandet og Amagertorv. Brunch koster 190 kroner pr. person, og der var jeg altså ved at falde bagover - shit, det er mange penge. Men med i prisen er der så også friskpresset juice eller smoothie, kaffe/kakao/caffe latte/lignende kaffefis, det lækreste brød (tre varianter), virkelig god ost, masser af frisk frugt, skinke, marmelade, laks rørt med philedelphiaost, dagens kage (gulerodskage med ostecreme den dag, ja tak!) og så kan man vælge mellem pandekage med ahornssirup, røræg og bacon eller yoghurt med frugt, honning og hjemmelavet müsli. Vi var begge ved at trille helt ned ad stolene af mæthed, og selv kæresten måtte levne en smule. Kvaliteten var i top, og når det er inklusiv drikkevarer (både en varm og kold til hver), så er prisen ikke meget værre end herhjemme i Odense. Vi vil klart gå derind og spise brunch igen.

På vej hen til Nationalmuseet, smuttede vi lige forbi Christiansborg. Hvis der er noget, som København kan imponere mig med, så er det de usandsynligt smukke bygninger. Arkitekturen er virkelig i særklasse, og den gik vi og nød.
Og så kom vi forbi et lille hyggeligt marked på Bertel Thorvaldsens plads. Der var fyldt med retroting og "kendte mærker" som Georg Jensen og lignende. Dog faldt vi ikke lige over noget, som vi ikke kunne undvære. Men der var virkelig hyggeligt ved de små boder.


Jeg glemte at tage billeder af det, vi så på Nationalmuseet. Der er gratis entré, hvilket jeg er kæmpe fan af - det er så cool at lade være med at tage penge for så fine udstillinger. Vi så den, der gik fra oldtiden og op til 1500 og så den, der gik fra renæssancen og til nutiden. Desværre nåede vi ikke de andre udstillinger, men dem vi så, vil jeg klart anbefale. Vi var slet ikke sultne til frokost, så det blev bare lidt let på farten. Vi satte os ved et hyggeligt sted i nærheden af Christiansborg, hvor jeg nød lidt koldt at drikke.


 
Københavnerne var virkelig trukket udendørs den dag, hvor de nød de gode vejr ved Nyhavn, som var total proppet. Vi gik bare hurtigt igennem og fornemmede stemningen lidt.Vi skulle have været i Planetariet og set en forestilling om universets vilde vejr, men på grund af mine ubeslutsomhed omkring valg af sko, og en misforståelse fra kærestens side, nåede vi det aldrig. Tilgengæld betød det, at vi nåede ud på en endnu længere og SKØN gåtur, som jeg ikke ville have været foruden.

Jeg kunne nemlig ikke få neglelakkerne fra Moss Copenhagen og Nike skoene ud af hovedet. Så vi tog i Moss Copenhagen igen, hvor jeg købte to rigtig fine farver: aubergine og light green. Ved et tilfælde spurgte jeg, bare for at være sikker, om de stadig ikke havde fået de solbriller hjem, som jeg ville have. Og sørme om de ikke havde fået dem hjem fredag aften. De har seriøst boet på min næse siden (og på resten af billederne), og jeg elsker dem. Virkelig et kup til 60 kroner, og lakken kostede 50 kroner pr. styk. Der var tilbud på nogle Nike sko i Foot Locker, hvor de var sat ned fra 900 kroner til 600 kroner, men jeg kunne ikke vælge mellem to farvekombinationer. Endte med at overveje det i mindst 40 minutter, og købte så de fine grå med pink detaljer, som kom på lige efter og resten af weekenden.I stedet for Planetariet gik vi op med mine shoppingposer og fortsatte så vores vandretur gennem København. Vi fik set Amalienborg, nydt solen i et grønt område og spist is.


Derefter gik vi til Kastellet, og det var nok noget af det flotteste, vi fik lagt vejen forbi. Så jeg vil egentlig bare lade billederne tale for sig selv :-)

Dagen sluttede af med et smut forbi Rundetårn, rigtig lækker cafémad, fadøl og mojito. Vi lukkede øjnene til Bjergkøbing Grand Prix, som jeg aldrig har fået set, men efter en halv time vandt søvnen, så vi må se den færdig en anden dag.

2 kommentarer:

  1. Skønne billeder!!!
    Og sofaen er altid klar på Vesterbro hvis du sku savne København :-)

    SvarSlet
  2. Dejlige billeder, får lyst til at komme en tur til København :)

    SvarSlet