Ingredienser til to personer:
- To andebryster
- Salt og peber
- Cirka seks rødbeder (kommer an på størrelsen og ens sult)
- Olivenolie
- Frisk timian
- Et kvart hvidkålshoved
- Fire gulerødder
- En appelsin
- Cirka 75 gram valnødder
- En lille håndfuld frisk persille
Rødbederne, inden de røg i ovnen |
Fremgangsmåde:
- Ovnen tændes på 210 grader
- Rødbederne skrælles og skæres ud i mindre stykker. De lægges i et ovnfast fad. Hæld en smule olivenolie over rødbederne og tilsæt salt, peber og frisk timian i små kviste
- Fadet sættes i ovnen. Der skal være plads til endnu et ovnfast fad (med anden) i ovnen, så jeg stillede fadet helt ovre i den ene side.
- Skær snit i fedtet/skindsiden på andebrysterne. Snittene skal gå igennem fedtet men ikke selve kødet
- Når rødbederne har været i ovnen i cirka tyve minutter skrues der ned til 160 grader
- Andebrysterne lægges med fedtet/skindsiden nedad på en kold pande. Skru op til moderat varme på blusset
- Når fedtet er ved at være smeltet væk, skrues der op til højere varme, så skindet bliver brunt og sprødt
- Kødet vendes og får et minut på kødsiden. Det tages af varmen og lægges i et ovnfast fag (jeg havde kommet en smule olie i fadet)
- Stil kødet i ovnen og giv det 15 minutter
- Mens kødet og rødbederne er i ovnen, skrælles der gulerødder, som rives på et rivejern
- Hvidkålene snittes så fint, som man ønsker
- Appelsinen skæres ud i mundrette stykker
- Valnødderne hakkes groft
- Gulerødder, hvidkål, appelsin og valnødder blandes sammen. Drys lidt frisk persille i salaten.
- Kødet tages ud og skal hvile i fem minutter. Herefter skæres det ud i stykker og serveres med rødbederne og salaten
Det færdige resultat i utrolig dårlig belysning (vi mangler lys over sofabordet!) |
Retten var et hit hos os begge, så den ville jeg lige sende videre til jer. Jeg elsker sådan en frisk salat, og kål koster jo ingenting for tiden - skønt! Velbekomme og rigtig god mandag aften. Resten af min står på jobansøgning, lidt vasketøj, indpakning af pakkekalendergaver og kærestekys. Ikke en dårlig mandag aften efter min mening.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar