torsdag den 9. januar 2014

Relativt sunde retter

Som jeg har nævnt et par gange, var det d. 2. januar sidste år, at jeg hankede op i mig selv med hensyn til min livsstil. Jeg begyndte at motionere mere og have et mere vågent øje til, hvad jeg proppede i kæften :-) Desværre er jeg slet ikke kommet lige så godt fra start i år. Det er alvorligt svært for mig, da jeg spiser enten frokost eller aftensmad hver dag på arbejdet, hvilket består af en lækker salatbar (hvor en del af det dog er søbet "lidt" ind i dressing, haha) og noget varmt mad. Desuden er der konstant skåle lige uden for vores kontor, hvor der er nødder, rosiner, kiks, slik, p-tærter, kage, franskbrød, frugt og lignende i. Jeg forsøger at besøge frugtskålen mest, men det er dælme svært ikke at lade fingrene vandre ned i nogle af de andre - særligt, når man har aftenvagt og først har fri klokken 23 eller 24.

Nå, men med det her indlæg ville jeg bare lige vise jer to relativt sunde retter, omend den ene indeholder mayonnaise, som begge er yderst nemme at trylle frem. Begge dele har jeg spist til aftensmad, og det har været lækkert. Samtidigt har begge dele fungeret fint som kold frokost dagens efter.

Kidneybønnegryde
- En dåse røde kidneybønner
- En dåse hakkede tomater
- Tre gulerødder
- To løg
- Et fed hvidløg
- Et glas med champignon (friske ville også være yderst delikat, men det havde jeg ikke lige)
- Lidt olie til svitsning
- Krydderier efter lyst og smag


Løg, gulerødder og hvidløg hakkes/skæres fint. Løg og hvidløg svits i olie. Gulerødder og champignon tilsættes og steger kortvarigt med. De hakkede tomater tilsættes og retten koger ind (jeg havde ikke heeelt tålmodighed nok, så den blev lidt vandet). Kidneybønnerne tilsættes og koger med de sidste fem-syv minutter. Jeg krydrede kun retten med salt og peber, men mange andre krydderier, kan sikkert fungere.

Rejesalat
- Rejer (jeg købte en lille bøtte af dem i lage, frosne kan også anvendes, hvis man har tid til optøning)
- En avokado
- Hjertesalat
- Et løg
- Hytteost
- En håndfuld mandler
- Mayonnaise
- En limefrugt
- Salt og peber


Salaten skylles og skæres ud i mundrette stykker. Rejerne drypper af og skylles evt. med vand, så der ikke er for meget lagesmag. Løg skæres fint og avokadoen skæres ud i mindre stykker. Mandlerne hakkes groft. Bland salat, rejer, løg og avokado med fire-fem spiseskeer hytteost og mandlerne. Tilsæt mayonnaise efter smag. Pres limefrugten ud over retten og krydr med salt og peber.

Velbekomme :-)

2 kommentarer:

  1. Uhm, begge retter ser herlige ud :D Elsker bønnegryde, perfekt vintermad.

    - Anne

    SvarSlet
  2. Mmm.. to virkelig lækre retter og så nemme ovenikøbet. Tak for inspiration :)

    SvarSlet