mandag den 29. september 2014

Bryllupsgave i tapasform

I lørdags nød manden og jeg den lækreste frokost. Til vores bryllup fik vi blandt andet et gavekort til Themsens Café & Fristelser, som var et endnu forholdsvis uopdaget terræn for os begge. Manden har været til en gang ølsmagning der inde for længe siden, men ingen af os havde sat tænderne i deres frokost og små tapasanretninger. Det er bestemt heller ikke sidste gang, vi kommer til at gøre det, for det simpelthen sådan nogle velsmagende og gode miniretter.

Det er ikke byens billigste frokost, men kvaliteten opvejer det en hel del. Og så havde vi jo et gavekort med i baglommen, så vi slap heldigvis yderst billigt. Konceptet med deres små fristelser, som de kalder det, er, at man vælger fire fristelser for 116 kroner. Manden valgte dog fem, og en ekstra fristelse koster 30 kroner. Jeg blev fint mæt af mine fire små anretninger, da der også følger en brødkurv med i prisen.


Vi valgte begge deres hjemmelavede isthe til at skylle maden ned med. Den smagte af citron og med et hint af ingefær. Normalt er jeg ikke fan af ingefær, men denne isthe var frisk og smagte rigtig godt i selskab med maden. Når man bestiller hjemmelavet isthe på restauranter, skal man dog lige have i baghovedet, at det altså ikke minder om de søde udgaver fra supermarkedet. Der er tale om reel the med isterninger, og det passer meget bedre til et frokostmåltid end den søde variant, synes jeg.


Vi havde begge enormt svært ved at vælge at udsætte smagsløgene for blandt de 14 forskellige tapasretter. Manden valgte lun kartoffeltortilla med ost og grillede pequillos, serrano skinke med artiskokcreme, svampesuppe med sherry, peberfrugter fyldt med tuncreme og skaldyrssalat. Det hele smagte godt, men favoritterne var uden tvivl skaldyrssalaten og suppen. Artiskokcremen, der hørte med skinken, smagte stort set kun af pesto, hvilket var en smule ærgerligt, men smagen fejlede ikke noget. Vi havde delt vores bestillinger lidt op, så den eneste genganger var suppen, og så smagte vi lidt hos hinanden.


Mine fire valg endte med fersk røget laks med peberrodscreme, svampesuppe med sherry, couscoussalat med lun kylling og manchego ost med syltede valnødder. Den eneste finger, der var at sætte på min bestilling, var, at der var en smule for lidt af peberrodscremen i forhold til mængden af laks. Suppen var noget af det bedste, jeg har smagt i lang tid. Vi blev enige om, at vi vil forsøge at finde en opskrift og gentage succesen herhjemme, for den havde så meget smag i sig, samtidigt med, den var blød og cremet. Kunne snildt finde på at bestille to omgange suppe næste gang.


Efter frokostretterne besluttede vi os for at få en kop kaffe. Jeg fik en caffé latte og manden fik hjemmelavet is kaf' med vaniljeis. Det glemte jeg at snuppe billeder af, men min kop smagte glimrende, og manden var også yderst tilfreds med det kæmpeglas, der indfandt sig på hans plads med kaffe, sirup, isterninger og vaniljeis is.

Alt i alt var vi ovenud tilfredse med besøget, og det endte med at koste os cirka 420 kroner for mad, drikkelse og kaffe. Det er måske i den dyre ende, når det nu er tapas, der er på menuen, men jeg blev godt mæt af de fire fristelser. Prisen stemmer fint overens med, at maden er af god kvalitet. Og så er det er lidt mindre og rigtig fint sted i en hyggelig del af Odense. Jeg er helt sikker på, vi kommer igen en anden gang.

4 kommentarer:

 1. Mmm... det lyder godt nok lækkert!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var det bestemt nok også. Vi må tage derind en dag :-)

   Slet
 2. Svar
  1. Det var virkelig godt. Og så er det skønt med sådan nogen gavekort, så man husker at komme lidt ud og nyde noget lækkert :-)

   Slet