fredag den 5. september 2014

Tips til efterårshygge


Solen skinner, og vejrprognosen siger over tyve grader i dag. Det er dog efterår, og september måned er godt og grundigt i gang. Når en ny sæson indtræffer, så får jeg altid inspiration til, hvad den skal bedrives med af hyggelige aktiviteter. Flere af de små tips i dette indlæg kan snildt gå i alle sæsoner, men jeg har taget med, hvad jeg går og planlægger eller smådrømmer om at bedrive mit efterår med. Så inden sæsonen allerede er ved at være forbi, og jeg for længst har glemt at suge efterårsnydelsen helt ned i maven, kommer her en lille liste med nogle af mine efterårsplaner.


 • En god bog er skøn hele året. Men særligt, når vejret bliver koldere og ruskende regn indbyder til indendørs hyggestunder. Jeg kan klart anbefale Sofies Verden, Inferno (selvom jeg ikke har læst den helt til ende endnu), Undtagelsen og teenageklassikeren Martin & Victoria.
 • Skrive speciale skal også med på listen, for det er jeg nødt til at bruge en god portion af mit efterår på. Det kan jo spices op med god kaffe, lækker frokost og rar musik i ørerne.
 • Bage. Især kager tænker jeg at kaste mig ud i, så vi har lidt sødt til de mørke aftener eller til gæstebesøg. Denne gulerodskage med flødeostglasur skal afprøves.
 • Købe friske blomster og få lidt sensommerstemning og smuk natur indendørs. Jeg plejer bare at købe en buket eller to i det supermarked, jeg handler ind i, og de holder sig fint.
 • Invitere veninderne, vennepar, forældre eller andet godtfolk til tapas, rødvin og drinks. Tine holdt sin fødselsdag sådan, og det var en skøn aften. Jeg ville diske op med ovnbagte bacon-dadler, forskellige lækre oste, oliventapenade, disse koldhævede durumsboller, chorizo og andre gode pølser, ovnbagte champignons med ostefyld, oliven med mandler i og god rødvin.
 •  Gå i biografen. Eller lave hjemmebiograf med en god film, bland-selv-slik, yndlingsdrikkelse og ikke mindst popcorn.
 • Forkæle sig selv med nye skønhedsprodukter. Ny mascara, en god ansigtscreme (sæsonerne skifter jo, så skal ens hud forkæles lidt, ik?), fin neglelak som denne fra Essie, en blush til at give lidt naturlig glød eller en lækker hårshampoo.
 • Simreretter, der passer sig selv i gryden og er fyldt med smag, hører efteråret til. En af mine livretter er chili con carne, som jeg laver efter denne opskrift. Den tager ikke skade af at simre lidt længere end i opskriften, hvis der bare tilsættes lidt ekstra bouillon og hakkede tomater. Jeg vil gerne prøve kræfter med både Osso Buco med rodfrugtmos til og Coq au vin med grove ovnkartofler eller kartoffelmos til.
 • Hoppe under et tæppe eller slæbe dynen med ind på sofaen. Tilbringe aftenen med yndlingsslik, frisk frugt og god kaffe eller the. Min absolutte yndlingsthe er lakridsvarianten fra Pickwick, den forsvinder skræmmende hurtigt fra min æske. Desuden elsker jeg vores nye Nespresso-maskine, der redder mine morgener og aftener med god kaffe.
 • En tur i teateret. Jeg elsker at komme i teateret, og det er jo en helt anden oplevelse end at gå i biografen. Hvis jeg kan få overtalt manden til at tage med, så tænker jeg, at det kan kombineres med restaurantbesøg inden forestillingen og en kop varm kakao på turen hjem fra teateret.
 • Gå på jagt efter årstidens indkøb til garderoben. Jeg har allerede fundet nogle af mine favorittendenser her. Det er primært en uldjakke i lysegrå, lædervanter, en lang grå eller sort uldcardigan, en hue med pelslignende kvast eller et varmt pandebånd, læderstøvler, et stort uldtørklæde og en lækker lædertaske, der kommer til at følges med mig i efteråret og vinteren.
 • Bestille en kasse fra Aarstiderne. Så kan man nyde økologiske og sæsonprægede varer, og der kan måske være god inspiration at hente til at afprøve nye retter. Jeg har lyst til at bestille en af hver, så jeg både kan teste måltidskasserne, frugtkasserne, grøntkasserne, mixkasserne og morgenmadskasserne. Så meget ville vi dog aldrig nå at få konsumeret, så jeg må nok hellere vælge en enkelt af dem.

Hvad skal I bruge jeres efterår på? Og hvad er jeres bedste efterårsbeskæftigelse? Jeg glæder mig helt til for alvor at tage hul på denne sæson, men det gør mig nu heller ingenting, at solen holder ved et par dage endnu.

4 kommentarer:

 1. Fantastisk liste over det ventende efterår. Jeg satser bestemt på at forsvinde i stakke og stabler af gode bøger, at have adskillige hjemmebiograf-dage i nattøj og med popcorn, og på at bruge timevis på at fotografere smukke blade, brændte farver og spejlende vandpytter.

  Efteråret er så smukt. Og jeg glæder mig til at nyde det hele.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for dit input, Rikke. Det er skønt at kunne inspirere hinanden lidt.

   Godt efterår til dig :-)

   /Line

   Slet
 2. Dejlig liste - teaterture, stearinlys, blad-bunke-sparkeri, dampende varm suppe, Harry Potter film marathon, varm kakao og boghyggeri glæder jeg mig til.

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Suppe er også på min hitliste til efterår og vinter. Jeg ELSKER suppe, og så længe der er hjemmebagte boller og/eller bacondrys til, så kan manden også spise det :-)

   Og Harry Potter er virkelig også nogle gode film.

   /Line

   Slet