onsdag den 22. oktober 2014

Afdæmpede julefarver

Julepynt hører kun december til. Og vi er altså kun i oktober! Ja, ja, ja, men hvis man nu gerne vil være lidt tidligt ude og planlægge en smule, hvordan ens julehjem skal tage sig ud, så er halvanden måneds penge da ikke ubehøvlet lang tid, vel? Og inspiration kan man da ikke få for tidligt, tænker jeg. Derfor er lidt julestemning og filigran altså velkommen her på min blog, også selvom der er noget tid, at det vi allerede har i skuret skal graves frem, støves af og placeres rundt omkring.

Jeg har flere gange nævnt og linket til Nordhjem, som jeg synes har nogle enkle og flotte bud på, hvordan ens julepynt anno 2014 kan tage sig ud. På webshoppen er juledingenoterne delt op i forskellige kategorier, og jeg har gennemrodet og sukket over "Afdæmpede farver". Det tiltaler mig, at nipset ikke er for larmende og farverigt, da det er mere tidsløst og passer ind i alle rum. Og så er det nordiske udtryk og de naturlige materialer og former prioriteret, hvilket jeg synes ser lækkert og på en måde eksklusivt ud.

1 Julekalendermærker // 2 Små kalenderlys // 3 Lysestage til advent // 4 Lyspose // 5 Fjerophæng // 6 Lyshus i keramik // 7 Træelg // 8 Juletræsfod // 9 Glasfugl // 10 Lanterne // 11 Trælysestager // 12 Juletræsophæng // 13 Rensdyr // Stribet julekugle

Det enkle og afdæmpede juleri vil i hvert fald gøre sig godt hos mig, hvor det vil blive kombineret med det mere farverige og klassiske pynt. Hvordan foretrækker I julepynten? Og er I også tiltrukket af den nedtonede farveskala? Det er jeg i hvert fald. Og nu glæder jeg mig helt til at skrue op for julemusikken, smovse julekager og kaste lidt julestøv rundt omkring i hjemmet :-)

2 kommentarer:

 1. Er vild med nummer 11 :-)

  Hos os er julepynten sådan rimelig traditionel, jeg synes det bliver ujulet hvis det bare ligner almindeligt brugskunst. Så der må godt være lidt nisser, rødt og kitsch den ene gang om året!

  SvarSlet
  Svar
  1. Som tidligere indlæg viser, så er der også både nisser, strik, engle, hjemmelavet og alverdens blandet julepynt hos os. Sådan skal det være, synes jeg. Men en enkelt (eller fem!) af tingene på collagen ville passe rigtig fint ind og komplementere det mere sprælske godt.

   Og jeg er enig, trælysestagerne er både flotte og hyggelige :-)

   /Line

   Slet