tirsdag den 7. oktober 2014

Favorit: Nye og gratis fonts

Jeg faldt over dette indlæg i går, og jeg har set flere her i bloguniverset linke til forskellige skrifttyper og steder, hvor de kan hentes. I går så jeg nærmere på sagen, og for filan da, hvor er der mange flotte (og bestemt også knap så flotte!) fonts derude. Der er seriøst noget til enhver anledning: Gys, kærlighed, påske, jul, gammeldags, fødselsdag, maskinskrift, nytår, håndskrift, graffiti og alt der i mellem.

Siden jeg fandt nedenstående fonts på er denne, men en simpel Googlesøgning viser, at der er rigtig mange andre sider, som tilbyder samme tidsfordriv. For det tog dæleme noget tid at finde og udvælge nogle favoritter, som skulle downloades. Jeg tænker, det er en super idé at se nærmere på fonts, hvis man arbejder med billedredigering, hvor der anvendes tekst, eller hvis man skal sende en invitation til et arrangement ud.


Som det nok fremgår af mine favoritter, så er julen ikke ret langt væk. Og hvis man nu skal holde julehygge, sende julekort eller lave en collage med sine juleønsker, så er en skrifttype, der oser af jul da helt uundværlig, ik? Jeg synes i hvert fald, der var nogle fine juleskrifttyper i blandt. Der ud over faldt jeg også for den, der minder om dymo, for det lidt slidte udseende og for nogle dekorative.

Det er meget simpelt at downloade de forskellige fonts og få dem til at virke inde i Word, Photoshop og lignende. Dog skal man være opmærksom på, om den skrifttype, som man har forelsket sig i også indeholder eksempelvis "Æ", "Ø" og "Å", hvilket mange af dem ikke gør, ligesom flere skrifttyper ikke har et design, der indeholder tal, &-tegn eller lignende. Man kan heldigvis se det, inden man downloader fonten, ved at trykke på fontens navn.

Sådan får du fonten til at virke (i hvert fald på min Macbook Air):
 • Tryk på "Download"
 • Vælg "Gem fil"
 • Åben Zipeg-filen, der slutter på tff ved at dobbeltklikke
 • Tryk "Installer skrift"
 • Skriften er nu i din "Skriftbog", som er åben. Den burde nu virke i Photoshop, men for mig virkede den ikke endnu i Word
 • Marker skrifttypen og træk den over i "Windows Office Compatible", som er i menuen til venstre
 • Nu ligger den sammen med alle de andre skrifttyper, der kan anvendes i Word, og så er det bare at komme i gang med at bruge din nye flotte font

2 kommentarer:

 1. Ej, hvor smart! Det er virkelig nogle fine fonte, du har fundet :) Tak for tip!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes også, det er super smart. Hvis man skal sende en invitation eller lignende ud, så er det da lidt fint med en font, der passer til. Håber det virker for dig. Men jeg advarer lige om, at det tager laaang tid at udvælge blandt de mange flotte fonts ;-)

   /Line

   Slet