søndag den 11. januar 2015

Gang i madplanlægningen

Ligesom i store dele af 2014 ønsker jeg at køre aftensmåltiderne efter en madplan. Det letter simpelthen vores hverdag så meget, da jeg/vi kun handler stort ind én gang om ugen og så supplerer op med mælk, frugt, lidt pålæg eller lignende en enkelt gang. Jeg synes, at madplaner giver et herligt overblik, bedre anvendelse af råvarerne (mindsker madspild!) og minimerer impulskøb, som primært ryger i indkøbskurven, fordi man står sulten, med lavt blodsukker og træt i supermarkedet klokken 17.30 hver aften. Med en madplan spiser vi mere varieret og langt sundere, hvilket er vigtigt i forhold til, at jeg så småt er gået i gang med at tælle point på min mobiltelefon igen. Motionen er der kommet godt gang i her i 2015, så jeg håber, vi kan holde fast i at planlægge aftensmåltiderne.

Dog kører vi aldrig vores madplanlægning så stramt, at der ikke er plads til at bytte rundt på dagen, at udskyde en ret til ugen efter, hvis vi spontant ikke spiser hjemme eller lignende. I stedet er vores madplan en rettesnor, så vi begge har overblik over, hvad vi regner med at indtage som aftensmad i ugens løb. Desuden planlægger jeg sjældent mere end 4-5 dage om ugen, da der typisk opstår uforudsete aftale, vi får en dele rester, der kan spises eller andet.

Denne gang er madplanen kun til og med fredag, for på lørdag rejser vi på lidt forsinket bryllupsrejse. Shit, jeg glæder mig! Vi spiser ude en enkelt aften og får mine forældre til spisning onsdag, hvor vi ikke har planlagt menuen endnu. Foreløbigt ser vores madplan sådan her ud:

Søndag: Sund moussaka ala denne. Eventuelt tomatsalat til
Mandag: Vi spiser ikke hjemme
Tirsdag: Tomatsuppe som her med creme fraiche og hjemmebagte grovboller til
Onsdag: Mine forældre spiser med
Torsdag: Omelet med spinat, ost og svampe. Broccolisalat til som her
Fredag: Rødspættefileter, ovnkartofler og rester fra broccolisalat

2 kommentarer:

 1. Mums, sikke en lækker madplan. Vi skal også have omeletter i denne uge. Nemt og sundt :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Din madplan ser virkelig også god ud i denne uge! Og ja, jeg blev inspireret til at lave omelet. Har behov for at starte lidt blidt ud med madplan med nogle retter, der er til at overskue ;-) Orker ikke at bruge timevis flere gange om ugen på madlavningen. Så jeg er spændt på, om vi bliver mætte af det :-)

   /Line

   Slet