mandag den 9. marts 2015

Glimt fra Stockholm og Uppsala

Vi brugte weekenden på at besøge Stockholm om lørdagen og være turister i egen by om søndagen. Begge dage fik vi slidt skosålerne, nydt det gode vejr og suget svenske, skønne glimt til os. Både Stockholm og Uppsala er hyggelige byer, og jeg er ret overrasket over, hvor pæn arkitektur, der er her i Sverige.

Billederne taler ret meget for sig selv i dette indlæg, og der er virkelig mange af dem, så jeg har sparet lidt på teksten :-) Vi tog toget fra Uppsala til Stockholm lørdag formiddag og brugte dagen på at kigge i butikker, se slottet, skyline, en smuk kirke og cafébesøg. Desværre blæste det en del (og vinden er ret kold heroppe!), så vi droppede at se byen fra søsiden.Søndagen blev brugt på at udforske Uppsala lidt nærmere. Vi bor næsten lige ved siden af den smukkeste og mest imponerende katedral, Uppsala domkirke, som er den største kirke i Skandinavien. Det var derfor oplagt at inspicere den, og det fortrød vi ikke! Med sine næsten 120 meter i højden (og i længden også) er den bestemt et besøg værd, og vi fik knipset en masse billeder. Vi gik forbi den om formiddagen og igen om eftermiddagen, hvor vi gik ind i den - hvilket kun gjorde kirken endnu mere enestående. Det er en af de flotteste kirker, jeg har været i. Et stort kor og orkester spillede, mens vi gik rundt derinde. Akustikken i kirker er altid for vild, synes jeg. Det er ikke sidste gang, vi aflægger den lokale kirke et visit.Vi var også et smut forbi slottet, som også ligger meget tæt på vores lejlighed. Det ligger på en bakke, og man har den fineste udsigt over Uppsala der oppe fra. Vi aftalte at tage derop igen en anden gang og gå ind på museet. Men selv uden et besøg indendørs er slottet hyggeligt og traveturen op ad bakken værd. Det er kommet lidt bag på mig, hvor historisk en by Uppsala rent faktisk er.

Efter slottet begav vi os på shopping i gågaden. Jeg faldt dog ikke over noget uundværligt, men der er ret gode shoppingmuligheder i byen, når man tager dens størrelse i betragtning. Desværre sluttede dagen af med, at jeg blev ret skidt (ondt i alle muskler, feberagtigt og hovedpine). Vi måtte aflyse bordet på en lille, hyggelig restaurant. I stedet krøb vi under dynen og så lidt House of Cards. Det er hverken sidste gang, vi besøger Stockholm eller går på opdagelse i Uppsala.

2 kommentarer:

 1. Sikke smukke billeder! Jeg har altid haft en drøm om at besøge stockholm :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Jeg har aldrig været i Sverige, så begge byer er jo helt nye for mig. Og jeg vil bestemt anbefale dem begge. Der er rigtig mange pæne steder at kigge på (og fotografere, haha).

   /Line

   Slet