tirsdag den 18. august 2015

Om at fejre bryllupsdag

I søndags fejrede vi vores allerførste bryllupsdag. Papirbryllup, hedder det åbenbart. Undskyld mig, men hvor blev det sidste år lige af - og hvor vildt er det lige, at jeg har været kone/hustru/viv i et helt år?! Naturligvis skulle dagen markeres, og vi endte med at være i gang fra tidlig morgen til sen aften. Heldigvis med de rareste ting på to-do-listen, så vi stornød at fejre vores første år som ægtefolk :-)


Ovenstående er mit yndlingsbillede fra vores bryllup. Godt nok er der lige lovlig meget lårbasse på billedet til min smag, men jeg elsker stemningen. Vi var ude i et smukt naturområde for at få taget de lidt mere klassiske bryllupsbilleder, og efter det ville jeg skifte de høje stiletter ud med mine lavere festsko. Manden måtte hjælpe mig, og vi anede ikke, at fotografen knipsede løs imens. Så vi ænsede slet ikke, at vi "var på". Det synes jeg, er tydeligt på billedet.


Vi fik vores nærmeste familie til frokost. Mine forældre gav os de smukkeste serveringsskeer fra Georg Jensen. Jeg vidste slet ikke, at vi lige stod og manglede sådan nogle, men det gør vi faktisk. De er så flotte. Mandens mor havde en lille buket fra haven med, som duftede helt vidunderligt og mandens far og kæreste havde de store, hvide blomster med. Jeg kan godt lide lidt høje og "vilde" blomster i den store vase, så buketten hænger lidt og er lidt mere afslappet. Hvis en buket ellers kan være det.


Vi gav hinanden en lille gave. Ikke det helt store og pompøse. Jeg fandt en fin skrivebordslampe til manden, da han ofte sidder ved vores skrivebord, hvor lampen var gået i stykker (en lampe, han havde købt, da han flyttede hjemmefra i 2007!). For nyligt begyndte jeg på dette maleri, som slet ikke er færdigt. Jeg dækkede spisebordet med sorte sække og bandede min arbejdsstilling væk. Så min opmærksomme mand gav mig et staffeli inklusiv opbevaringsplads til pensler. Kan slet ikke vente med at gå male-amok.


Til brylluppet havde mine forældre arrangeret, at alle gæster fik et kort, så de kunne skrive en hilsen til os. Kortene blev lagt i en trækasse sammen med en flaske champagne og to champagneglas, og så blev den sømmet til. Vi nød at læse de mange sjove, kærlige og kreative hilsener. Virkelig en god idé med sådan en kasse.


I mens vi læste hilsener drak vi boblerne fra kassen. Og så havde vi tøet et stykke af bryllupskagen op, der har fyldt i fryseren i et helt år. Den smagte stadig fantastisk - hvid chokolade, blåbær/lime og marcipan går man ikke galt i byen med!


Mandens mor kørte os ud til det sted, hvor vi holdt festen. Her er der nemlig restaurant om sommeren, hvor vi købte den store menu. Vi startede med snacks og en virkelig lækker lemonade. Jeg fik røgede og saltede mandler, og manden fik chips med trøffelmayo. Begge dele smagte rigtig lækkert.Til forret fik jeg carpaccio med syltede rødløg, ruccola og trøffelmayo. Alle dele af den ret var lige i min ånd, og den skuffede slet ikke. Portionen var lille, men når man skal igennem en del retter, så var den helt perfekt.


Manden valgte jomfruhummerbisque, som vi også fik til brylluppet. Den var lige så cremet og god, som vi huskede den.


I al hast glemte jeg et billede af mandens hovedret, men han valgte en bøf. Jeg fik citronbagt laks, hvor tilbehøret var kartofler (som smagte vildt godt!), tartar sauce, squash og en salat med bl.a. oliven og feta.


Mandens dessert var Gateau Marcel med is og syltede bær til. Jeg var så mæt, at jeg slet ikke fik prøvesmagt den. Men den smagte vist ganske glimrende.


Jeg fik i stedet lidt ost, hvor der var æblechutney, knækbrød og oliven til. Tilpas let at afslutte middagen på, for jeg var godt nok forspist efter frokost, bryllupskage og så mange retter på restauranten.


Jeg synes, der er så hyggeligt på restauranten. Minderne væltede også frem, da vi stod og ventede på mandens mor, som var så sød at køre os frem og tilbage (så vi begge kunne få vinmenu). Det var blevet ret mørkt, og vi var først færdige med middagen klokken halv ti. Det gjorde dog ikke bygningen mindre hyggelig og stemningsfuld at kigge på. Det var virkelig en skøn første bryllupsdag, og jeg glæder mig allerede til at fejre mange flere.

2 kommentarer:

 1. Tillykke! Ser ud til i har fejret dagen på fantastisk vis :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Havde slet ikke set din kommentar. Men ja, vi havde en helt igennem god dag med skønne mennesker og god mad :-)

   /Line

   Slet