tirsdag den 29. september 2015

Fem tips til at booste humøret

Mon ikke vi alle tuller rundt med hver vores små tips til at skrue op for humøret? Bare de der (typisk) helt simple, små ting, der får mundvigene til at flyve i vejret. Sådan nogle tips har jeg i hvert fald - og hvorfor så ikke dele dem. Tænk nu, hvis andre kunne gøre brug af et eller flere af dem og komme i bare en knivspids bedre humør.

Faktisk behøver man slet ikke at være i dårligt humør for at komme i bedre humør, vel? Så mine tips er er ikke kun til gavn, hvis jeg har haft en vaskeægte øv-dag, hvor alarmen bippede umenneskeligt tidligt, mælken til kaffen var blevet sur hen over natten, den friske frugt var blevet invaderet af mug, det regnede netop i det tidsrum, hvor jeg skulle cykle afsted, nøglen til cyklen konstant forsvandt i min taskes rod, computeren og alt andet på arbejdet modarbejdede al effektivitet, hvor aftensmaden brændte på, og hvor der kom sådan cirka intet seværdigt i flimmerkassen. De kan bruges på en ganske almindelig dag, hvor alt går efter planen.


 • En god sang. Spillet for høj volumen og inklusiv grim dans. Der er nærmest ikke det, som en ægte skråle-med-sang og lidt fysiske moves midt på stuegulvet ikke kan rette op på. Det er vidt forskelligt, hvad jeg smækker på anlægget (sådan et ejer jeg så ikke, men på TDC Play så) og skruer op for. Det kan være alt fra Medina til Coldplay, Kim Larsen, Pyrus, Dizzy Mizz Lizzy, Poul Krebs eller Lady Gaga. Og ja, jeg er åbenbart ret fædrelandsorienteret, når det kommer til musik med en stor overvægt af danske kunstnere.
 • En opringning, sms eller snap til en veninde. Ofte får man noget rart igen, hvis man sender noget af sted. Så hvis jeg lige har brug for at høre nogle søde ord fra en af mine nærmeste trunter, så er det verdens bedste idé selv lige at sende lidt pæne ord (eller et grimt selfie med selvsamme) i deres retning.
 • Langsomme morgener. En ud af femhundrede dage vågner jeg sprængfyldt med energi som en anden hund i Pedigree-reklamerne. De resterende 499 dage er jeg en meget langsom starter. Helst skal jeg være heeelt nede i gear og have oceaner af tid til at trisse rundt i min egen morgenboble med morgenhår, søvn i øjenkrogene, morgenånde, gigantisk t-shirt, joggingbukser og hyggesokker. En morgen, hvor jeg har tid til at putte under dynen, mens jeg indtager morgenmaden og et stort krus lakridsthe, hvor jeg kan stå under bruseren, indtil mine fingre rynker helt til, og hvor jeg kan bruge al tid i verden på at beslutte, hvilken t-shirt, jeg skal have på eller om jeg orker at smøre madpakke, er en god morgen. Heldigvis har jeg enormt fleksible arbejdstider, der ofte gør de langsomme morgener mulige. Om ikke andet, så kan de dyrkes i weekenderne. 
 • Løbeture. Ja, det er sgu ikke så meget op til og under den fysiske udfoldelse, at mit humør slår ud på glædesbarometeret. Til gengæld får jeg det helt enormt godt, når løbeturen er overstået. Jeg får energi, og når jeg efterfølgende bliver træt, er det på den helt rigtige, fysisk udmattede måde. Det gør mig glad at dyrke motion, og lige nu er det primært løb, jeg dyrker. Allerbedst er det at løbe, når manden cykler ved siden af eller løber med. Desuden tager jeg ind i mellem til Pilates (holdet starter i fitness 07.30, så det kolliderer lidt med min forkærlighed for langsomme morgener). Måske er det fordi, jeg ikke tænker på andet end at overleve, når jeg sætter det ene ben foran det andet på løberuten, haha. I hvert fald, så kan det skubbe mine mundvige opad at komme afsted.
 • En snak med mutti. Jeg bliver aldrig for gammel til at blive i godt humør af at vende verdenssituationen med min mor. Om det er over telefonen, i Facebook-chatten eller ansigt til ansigt, så er det enormt trygt at snakke med en, som kan læse mig nemt og kender mig bedre end de fleste. Det der med at kunne være hudløst ærlig, at få uendelig opbakning og trøst til, hvad end man går og spekulerer på, det er guld værd. Selvom der ikke er noget særligt eller alvorligt på dagsordenen, så kan jeg altid knævre løs med min mor om stort og småt. Og jeg har det altid lidt bedre bagefter sådan en snak om vind og vejr, job, golf, en god film, sygdom, opskrifter, barndomsminder eller hvad vi nu kommer omkring.
Har I nogle ting, der uden at svigte gør jeg i bedre humør? Bland-selv-slik, friske blomster og tv-julekalendere var lige ved at komme på listen, men de måtte vige for ovenstående. Jeg kunne stensikkert komme på endnu flere, men de fem, jeg har nævnt, virker hver gang og helt upåklageligt :-)

2 kommentarer:

 1. Jeg går på youtube og finder sjove videoer hvis jeg er i dårligt humør. Det virker hver gang, og jeg griner til tårene løber ned af mine kinder!

  SvarSlet
  Svar
  1. Virkelig godt tip! Jeg gør lidt af det samme. Ikke kun med sjove videoer, men med YouTube generelt. Klikker mig ind og ser en af mine favorit-youtubere eller lignende, og så "glemmer" jeg alt det, der måske trykker lidt i det virkelige liv :-)

   /Line

   Slet