torsdag den 1. oktober 2015

Hokkaidosuppe - smagen af efterår

Hvad er mere passende end en omgang dampende, velsmagende, farverig suppe på denne første oktoberdag? Noget mad er altså bare indbegrebet af en sæson eller årstid, ligesom koldskål er sommer i flydende form og andebryst og grønkålssalat er vinterfavoritter. Oktober er jo blandt andet Halloween-måneden, så en opskrift, hvor græskar spiller hovedrollen er vist på sin plads. I øvrigt overvejer jeg virkelig at gå all in på at skære et græskarhoved i år, omend jeg ikke agter at sætte lys i, da øger brandfaren betydeligt i vores lejlighedsopgang :-) Men de orange, udskårne uhyggeligheder er nu også fine uden flammernes skær.
Det skulle i øvrigt slet ikke handle om udskårne græskarhoveder eller brandfare. Indlægget her er nemlig en opskrift på en af de supper, der sætter en stor fed streg under efterårets ankomst. Jeg elsker suppe, og jeg er vild med hokkaidogræskar. Så naturligvis er denne suppe et kæmpe hit i mine smagsløgs verden. Faktisk stod retten på madplanen for nogle uger siden, men der havde de små, buttede græskar ikke ramt Rema1000 endnu. I sidste uge var der så tilbud på et økologisk hokkaidogræskar for 18 kroner, så det har ligget og ventet på at møde stavblenderen i en uges tid. I går forvandlede jeg det så til denne suppe.

Hokkaidosuppe er ikke min mands livret. Han synes slet ikke, det er fælt eller uspiseligt, der er bare en del andre retter, han hellere ser på madplanen. I øvrigt er der også andre supper, han foretrækker frem for denne. Alligevel vil jeg videre formidle opskriften, da jeg selv er vild med den flydende ret med den smukkeste farve. Desuden hjælper det en del på mandens suppeentusiasme, når der følger nybagte boller med, hvilket der gjorde i går. Ud over en portion creme fraiche i suppen, så ville bacon også have fungeret formidabelt og givet suppen et lækkert, saltet pift.
Jeg fulgte stort set denne opskrift, selvom jeg ændrede en lille smule i den. Jeg brugte blandt andet to bagekartofler (da det lige var det, vi havde i køleskabet), mere ingefær end opskriften foreskriver, rødløg i stedet for almindeligt løg (igen var det hvad køleskabsskuffen gemte på). Desuden fiskede jeg kun halvdelen af chilien op af suppen og lod resten blive i. Faktisk kunne suppen godt tåle lidt mere chilismag, end den fik, så måske lader jeg lidt kerner komme med i gryden næste gang.

Har I også en ret, der bare smager af efterår? Og er I overhovedet suppetyper, ligesom jeg er?

2 kommentarer:

 1. Ser lækkert og efterårsagtigt ud :-) Jeg tror jeg skalaen græskarmænd i år, det er bare så hyggeligt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig helt igennem hyggeligt. Jeg overvejer det stadig, selvom den bliver uden levende lys. Men det hører sig vel næsten "eget-hus-livet" til med en græskarmand, tænker jeg :-)

   /Line

   Slet