Vi fik i øvrigt salaten til bøffer, bønne-fritter og bernaisesovs. Jeg vil dog mene, at det er en salat, der går til mange forskellige retter. Den er bestemt også skøn dagen efter som frokost. Salaten ville gå super godt til nogle af de mere traditionelle, fede retter såsom medister, flæskesteg og andesteg. Personligt sætter jeg i hvert fald pris på dens friskhed, når den sættes på et bord med de traditionelle retter og deres tilbehør. For min skyld kunne den lune rødkål juleaften godt erstattes af denne salat (eller en frisk rødkålssalat).
Opskriften på salaten er stort set identisk med denne. Dressingen er også lavet med kraftig inspiration herfra - en anden gang skal jeg nok være en anelse mere forsigtig med æbleeddiken, da blandingen blev lidt krads. Jeg er heldigvis vild med syrlighed, så det generede ikke mine smagsløg. Manden syntes, at granatæblekernerne i samspil med vinaigretten hev salaten lidt for langt ude i den sure ende af skalaen.
Ingredienser
Frisk grønkål, skyllet og skåret i mindre stykker (jeg brugte ca. 250 gram til vores ret store portion)
Granatæblekerner (fra 1 granatæble)
Valnødder, der hakkes groft (ca. 75 gram)
Tørrede tranebær (en pose med 75-100 gram)
Feta (allerhelst den gode, som man selv skære i stykker)
Dressing: olivenolie, æbleeddike, honning, sennep, salt, sukker (lavet på rent øjemål)
Tag lidt granatæblekerner, valnødder, feta og tranebær til side. Bland dressingen i en lille skål og smag den til. Vend grønkålen med alle ingredienser (undtagen dem, du tog til side først) og vend vinaigretten i. Drys de resterende ingredienser hen over salaten.
Hvor ser det lækkert ud :-)
SvarSlet