tirsdag den 24. november 2015

20 ting jeg glæder mig til i december

Om præcis en måned er det juleaften. Kun én måned. Det er eddermaneme lige om hjørnet. Og jeg kan slet ikke vente! For inden den store finale, juleaften, venter en måned med hygge og glæde. Jeg er kæmpe julefan, og jeg knuselsker alt ved december.

For første gang kan jeg nyde december og fejre julen uden at have eksaminer eller et speciale hængende over hovedet. Sidste år afleverede jeg mit speciale d. 19. december, så jeg havde lige nogle dage, hvor jeg kunne komme ned i gear, inden juleaften skulle fejres. I år kan jeg stornyde alt ved december og suge hvert et lille glimt af julehygge til mig lige fra 1. december. Det glæder jeg mig virkelig meget til.Inden længe skal jeg have fikset vores kalenderlys og adventsdekoration, skaffet os et minijuletræ, pustet støv af al julepynten og opdateret mine spillelister med diverse julesange. Der er nok at se frem til, og jeg har lavet en liste med tyve af de ting, som jeg glæder mig allermest til i december:
 1. I weekenden slæbte jeg 24 gaver med til hovedstaden. Jeg skulle udveksle pakkekalendere med søde Rebekka og Trine. Vi kører på vores femte år med denne skønne tradition (se december 2011, 2012, 2013 og 2014). Jeg glæder mig til at åbne gaverne fra dem en efter en i løbet af december - og næsten endnu mere til, at de åbner de små pakker fra mig. 
 2. De kan spises udenfor årets sidste måned, men æbleskiver smager altså bare bedre og bringer lidt mere hygge med sig, når de indtages i december. Og der skal sukker og marmelade til!
 3. En af mine yndlingstraditioner er årets julebag med Tine. Vi skal bage i næste uge, og det ender nok med, at jeg slæber både pebernødder, vaniljekranse, havregrynskugler, brunkager og honningkager med hjem i alle mine kagedåser. Forresten har jeg i år investeret i en ekstra stor, og super fin af slagsen, som kan rumme maaange kager.
 4. Nogle elsker det og andre hader det, og fordømmer det langt væk. Jeg er klart på den positive side, når det gælder sne. Sne er så flot (indtil det bliver til brunt sjap), og jeg synes, det er magisk at se sneen dale og lægge sig som naturlig julepynt. Jeg krydser fingre for, at der er sne i vente.  
 5. December er naturligvis lig med julepynt. Jeg glæder mig hvert år til at gå ud i vores lille skur for at finde mine kasser med kugler, engle, nisser og juletræspynt frem. Og så glæder jeg mig til at nyde en julepyntet lejlighed hver eneste dag i december.
 6. Vi tænder ikke så ofte levende lys. I hvert fald ikke ofte nok, når jeg tænker over, hvor hyggeligt stearinlys er. Derfor skal vi naturligvis have gang i både kalenderlys og adventsdekoration, så vi kan tælle ned til juleaften med de levende lys. Begge dele har jeg forberedt en smule, så jeg glæder mig til at se, om det bliver lige så fint, som jeg forestiller mig.
 7. Måske er jeg en af de eneste under tres, der stadig praktiserer det, men jeg er kæmpe fan af julekort. Post Danmark kan ikke skræmme mig væk med deres himmelfarende portopriser. Jeg glæder mig til at dekorere årets julekort, og at fylde dem med søde hilsener til folk jeg holder af. 
 8. Se den ene julefilm efter den anden. Min yndlingsjulefilm må være Love Actually. Det kan ikke blive ordentligt jul, før jeg har set den.
 9. Se julekalendere, jeps i flertal, hver aften. Jeg er vild med julekalendere, og jeg sluger dem råt, uanset om de er tiltænkt den yngste del af befolkningen.
 10. Jeg glæder mig til at høre julemusik for fuld skrue. Jeg hører det både på min telefon, hvor jeg har playlister med diverse julemusik, og så hører jeg det i bilen på Radio Soft, som allerede nu kun spiller julemusik
 11. Hvert år er jeg i teateret for at se årets julestykke. I år er det Brødrene Løvehjerte, som jeg virkelig ser frem til at opleve.
 12. Et af decembers højdepunkter er et juletræ i vores stue. Jeg har aftalt med manden, at vi skal støve et mini-træ op på søndag.
 13. Helt kliché-agtigt, så glæder jeg mig til at udtænke og indkøbe julegaver til min mand, min familie og min bedste veninde. Jeg elsker også at gøre lidt ud af gaveindpakningen.
 14. Jeg viste for nyligt fine, julede bluser herinde. I år må jeg eje en julesweater, som jeg vil glæde mig til at tulle rundt i.
 15. Vinter og december er lige med gåture i det kølige vejr, der giver røde kinder. Gerne gåture ud på aftenen, så man kan nyde nabolagets smukke julebelysning
 16. Varme drikke i litervis er en del af julehyggen for mig, og det er jo eminent til at få varmen. Jeg nyder både julethe, chai og varm kakao – som supplement til min vanlige lakridsthe og kaffe. 
 17. Når jeg er alene hjemme, så er der otte ud af ti gange risengrød på menuen. Året rundt. Risengrød er en af mine livretter, og i december kan retten indtages kontinuerligt uden nogles undren.
 18. Manden og jeg tager næsten hvert år til julemarked inde i byen. Det er fyldt med boder, god stemning og julede indslag. Jeg håber, vi når forbi i år.
 19. Jeg satser på, at jeg skraber mig til en million på årets skrabejulekalender!
 20. Selve juleaftensdag er for mig proppet med traditioner. Inden juleaften begynder når jeg både i fitness, ud til en venindes mor, i kirke med min veninde, at pakke de sidste gaver ind, aflevere dem til modtagerne og at se Disneys Juleshow.
Er der noget særligt ved december, som I glæder jer til? 

1 kommentar:

 1. årh hvor jeg bare glæder mig til december - endnu mere efter at have set dine hyggelige billeder :-)

  SvarSlet