lørdag den 28. november 2015

It's beginning to smell alot like christmas

Nelliker, allehånde, kanel, ingefær og appelsin - det er ret meget duften af jul. Og hele vores opgang endte med at få en snert juledunst, da jeg begav mig ud i at bage honninghjerter, som blev til stjerner, i formiddags. Det var ikke en heeelt smertefri proces at få lavet dejen, da fordejen var stenhård, hvilket opskriften også advarede om. Problemet var bare, at den kemiske reaktion, der skulle ske med potasken, så dejen blev blød og medgørlig udeblev. I stedet endte jeg med at bruge håndmixeren i over en halv time, før dejen var nogenlunde samarbejdsvillig.

Den store julebagedag er først på torsdag, men honninghjerterne skal ligge i køleskabet under et fugtigt klæde i nogle dage for at blive bløde og lækre. De blev stukket ud og bagt i dag, og så bliver de pyntet på torsdag. Måske vover vi os ud i at overtrække med chokolade. Jeg glæder mig godt nok til at se, og ikke mindst smage, om kagerne har været alt forarbejdet værd.Det er ikke kun den skønne, krydrede juleduft, der får julebarometeret herhjemme til at stige lige så langsomt. Vi har fået kalenderlyseret placeret i en fin stage (og vi forsøge at brænde ned til nummer 1, så vi er klar til på tirsdag. Gider ikke starter december med at være bagud på kalenderlysfronten), jeg har pakket mandens adventsgave til i morgen ind, juletonerne brøler ud af bilens radio, så snart jeg drejer nøglen, mandelgave og pakkespilsgaver til årets første julefrokost er købt og DR's papjulekalendere er i hus.

I morgen står den på oprydning og hovedrengøring. Så absolut ikke mine favoritdiscipliner. Lige i morgen kommer de dog ikke til at ødelægge mit humør - tværtimod. Vi skal nemlig ordne hele hytten, så den er klar til at blive indhyllet i julens fine pynt. I morgen skal der pyntes op, og så skal vi på jagt efter årets minijuletræ. Det er jo første søndag i advent i morgen, så jeg skal også nå at kaste lidt filigran på adventsstagen. Lur mig om ikke jeg er mere end klar til decembers ankomst, når søndagen er forbi.

P.S. Der kommer desværre ingen lørdagslinks i denne uge. Til gengæld kan I godt glæde jer til december, hvor jeg skruer op for aktiviteten herinde på bloggen :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar