fredag den 15. januar 2016

Forlænget weekend og en kærestetur

Kan man egentlig godt tage på kærestetur, når man er mand og kone? Uanset betegnelse, så er det i hvert fald en forlænget weekend, et smut væk fra hverdagen, der venter på ham den søde og mig. Jeg fik arbejdet lidt i går aftes, og så tager jeg en flexdag i dag og på mandag. Et arbejde med timer, som jeg stort set selv kan placere i løbet af ugen, er altså guld værd.


Helt tilbage i oktober gav jeg min mand et gavekort på turen til Prag. Ingen af os har været i byen før, og jeg ledte efter noget, som var i en overkommelig afstand, til at betale og som så spændende ud. Ud fra billeder og diverse rejsebøger, så lever den tjekkiske hovedstad op til disse krav. Nu er jeg spændt på, om byen også indfrier dem.

Det skulle være hundekoldt og ofte fyldt med sne i januar. Desværre er der ikke sne i vejrudsigten i denne weekend. Jeg havde ellers virkelig drømt om at gå på opdagelse i en snedækket udgave af byen. Temperaturen er nogenlunde som herhjemme, men da vi skal opholde os en del udenfor, er de varme gevandter (læs: skiundertøjet og uldstrømpebukserne) pakket i kufferten.

Vi kører hjemmefra om tyve minutter! Jeg skal lige nå at smække min håndbagage sammen og drikke mit kæmpe krus the. Min alarm gik klokken 03:20, så lur mig om jeg ikke skal have en stor kop kaffe, når vi rammer lufthavnen.

Hvis der bliver en anelse stille herinde, så ved I hvorfor. Alt er i den skønneste orden, og jeg render bare rundt og fletter fingre med manden, drikker varm kakao eller sidder på en restaurant med lækker mad på tallerkenen og vin i glasset.

Rigtig god weekend, når I når så langt.

2 kommentarer:

 1. Håber I får en skøn tur :-)

  Var selv i Prag for nogle år siden, kan anbefale at spise på restauranternes "under broen" og at nyde udsigten fra Petrin bjerget tror jeg det hed!

  SvarSlet
 2. Ih, glæder mig til at høre mere - min kæreste og jeg har netop bestilt forlænget weekend til maj. Turen går til Barcelona, som for mig også er ukendt, og glæder mig :D
  Prag var også oppe at vende, så fortæl endelig alt.

  - Anne

  SvarSlet