onsdag den 3. februar 2016

Prag - Lørdag

Er I klar på en omgang massivt billedspam? Jeg var i hvert fald flittig med kameraet på vores miniferie, og lørdagen var ingen undtagelse. Vi besluttede os for at gå op til borgen, og vi endte med at bruge det meste af tiden deroppe. For at komme dertil gik vi over den nok så berømte Karlsbro. Ved borgen finder man også byens gamle slot.

Jeg havde ikke de store forventninger til hverken broen eller borgen, og måske netop derfor blev jeg positivt overrasket over begge dele. Igen så kan det anbefales at besøge Prag udenfor højsæsonen, da der ikke var proppet med mennesker på Karlsbroen eller oppe ved borgen. Der var heller ikke overrendt med sælgere på broen, som råber efter turisterne med gode tilbud. Der sad et par tegnere, kunstnere, smykkesælgere og enkelte tiggere.Der skal være plads til lidt fraklip her på bloggen, og jeg føler mig ikke for fin til selv at være hovedobjektet i den forbindelse. Manden tog dette pletskud på vores gåtur op til Prag Borg.


Vi tog os god tid til at nyde den flotte udsigt, inden vi begav os hen over broen (det er Karlsbroen til venstre i billedet). På mange måder synes jeg, at Prag mindede en del om Stockholm og generelt svensk arkitektur. Borgen kan i øvrigt ses bagerst i billedet.Ofte er kirker virkelig værd at aflægge et besøg, når man er udenlands. Der er en domkirke og en mindre kirke oppe ved borgen, og de var virkelig smukke. Jeg er så imponeret over, at man har udtænkt og udført så flotte bygningsværker for så længe siden. Det overgår altså meget af det, der bliver bygget i dag, synes jeg. Selvom det godt kan blive FOR ekstravagant, forgyldt og med lidt for mange krummelurer til min smag.


Det var kun et par grader varmt, men den hyggelige café, som vi havde udset os, havde ikke flere pladser indendørs. Vi satte os derfor udendørs og satte vores lid til terrassevarmere, tæpper og vores lag-på-lag-påklædning. Desværre var de løbet tør for gas, så vi kunne ikke lune os ved en terrassevarmer. Heldigvis var kulden slet ikke bidende, og vi sad fint i læ. Pakket ind i tæpper var det faktisk slet ikke for koldt til at indtage frokosten udendørs. Og når udsigten var som på billedet, så endte vi faktisk med at være glade for, at der ikke var plads indenfor. Jeg fik dagens suppe, som var en lækker grøntsagssuppe, og mens vi sad og spiste, begyndte det at sne. Det var nærmest magisk at se ud over byen og indtage frokosten udendørs i snevejr.


Gaden hedder Den Gyldne Gade, og den mindede mig lidt om Diagonalstræde fra Harry Potter. Husene er farverige, små og halvskæve. De har tidligere været brugt af håndværkere og kunstnere, men nu fungerer de som små udstillinger og souvenirbutikker.


Snevejret tog til. Selvom det var ganske umuligt at fange med kameraet (jeg tog mindst 20 billeder), så blev snefnuggene store og tætte. Vi stod længe og betragtede de fine hvide totter dale ned. Som altid havde manden inden vores tur til Prag gjort sin research og googlet "Best burgers Prague". Vi blev enige om at booke et bord i god tid, da restauranten, som poppede op på Google og Tripadvisor er en ganske populær en af slagsen. Stedet hedder The Tavern, og vi bestilte et bord lørdag aften klokken 19.30.

Restauranten ligger ikke lige inde midt i centrum af byen. Den ligger i Praha 3. Prag er dog ikke en større by, end at langt det meste er i gåafstand. Vi orkede ikke at traske mere rundt, og da vi heller ikke kendte området, besluttede vi os for at snuppe en taxa. Det tog ti minutters tid at komme dertil, og priserne på taxakørsel er latterligt billige i Prag. Da vi skulle hjem fra restauranten igen bestilte tjeneren en vogn, der kom fem minutter efter, og som vi gav 25 kroner, inklusiv drikkepenge, for at køre med.

Bordet var ikke klar, da vi ankom, men vi blev placeret ved et "ventebord" og fik bestilt en øl hver. Vi fik vores bord, og vi skulle være ude igen klokken 21, da der var en ny reservation af bordet der. Som sagt, så er The Tavern et velbesøgt sted. Det er en ganske charmerende, lille burgerrestaurant, som nok beskrives bedst som ret hipster-agtig. Vores tjener ville i hvert fald sagtens kunne gå rundt på Vesterbro i København uden at vække det mindste opsigt :-)

Begge vores burgere var gode. Som i virkeligt gode. De var saftige og smagfulde. Pommes fritterne var også helt fine, og især de lidt anderledes former for dyppelse, der kunne bestilles til tiltalte mig. Efter maden havde vi lyst til en bette drink. Jeg fik en med gin, hindbær, sirup, lime og Sprite, som var frisk og hverken for stærk eller svag i sin smag. Manden fik en Gin & Tonic, hvor der også var lime og Sprite i. For det hele kom vi af med ca. 300 kroner - inklusiv drikkepenge.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar